Politikens medarbejdere kritiserer Projekt Ny Avis

Politikens medarbejdere kritiserer Projekt Ny Avis i en skarp udtalelse.

Politikens medarbejdere kritiserer Projekt Ny Avis i en skarp udtalelse.

Politikens redaktionelle medarbejdere giver i en udtalelse udtryk for 'protest og mistillid til koncernens og avisens redaktionelle og kommercielle ledelse'.

Udtalelsen blev vedtaget af medarbejderforeningen i forbindelse med det møde, som i dag resulterede i en arbejdsnedlæggelse. 

Medarbejderne kritiserer blandt andet Projekt Ny Avis, som blev introduceret 1. oktober sidste år. 

'Spareplanen er en kulminationen på et forløb, hvor ledelsen har gennemført flere redaktionelle omlægninger hen over hovedet på medarbejderne. Omlægninger som ikke har haft den ønskede effekt, nemlig at stoppe oplagsfaldet', lyder det.

I sidste uge præsenterede chefredaktør Tøger Seidenfaden en plan, der skulle sikre en bedre dækning af aktuelle begivenheder i Politiken. Planen var en opfølgning på Projekt Ny Avis.

'Det skabte usikkerhed blandt de mange berørte medarbejdere. Chefredaktionen oplyste, at det ikke var en spareplan. Nu får vi så at vide, at der skal spares millionbeløb på redaktionen. I den nuværende situation, hvor avisen igen vil opprioritere nyheder og klassisk journalistik, er der ikke råd til at spare på DJs medlemmer. Vi føler os ført bag lyset og oplever det som en helt uanstændig og uprofessionel ledelse', skriver medarbejderne.

Medarbejderne kritiserer også koncernledelsen i JP/Politikens Hus. 

'Samtidig har direktionen været ude af stand til at løse de store distributionsproblemer, som de selv angiver som en væsentlig årsag til de økonomiske problemer.' 

4 Kommentarer

Søren Rasmussen
4. OKTOBER 2007
Uduelig ledelse
Og som sædvanlig - lige som i DR - er det de menige sagesløse medarbejdere, der skal betale prisen for en uduelig ledelse.
Michael Bjørnbak Martensen
4. OKTOBER 2007
Hvor galt står det egentligt til?
Så vidt jeg kan læse, skal der spares 3 procent.
Søren Rasmussen
3. OKTOBER 2007
Fyr Tøger S.

Det er helt urealistisk at tro, at halvdelen af de 23.000 læsere, som man har på grund af samarbejdet med Venstre-avisen Frederiksborg Amts Avis, vil betale for Politiken. Hovedparten er Venstre-bønder, som vil have lokale nyheder fra Nordsjælland, og som ikke bryder sig om en avis som Politiken.

Politiken er i dyb krise som Ekstra Bladet også er det. Mon ikke det kun er et spørgsmål om tid, før Tøger Seidenfaden går samme vej som Hans Engell? Seidenfaden har igen og igen vist, at han ingen journalistisk fornemmelse har, og hans omdannelse af Politiken til et menighedsblad, har været en katastrofe.