Politikens lokalaviser skærer 10 procent af staben

53 stillinger bliver nedlagt hos Politikens Lokalaviser i 2012. Det koster på freelancefronten.

53 stillinger bliver nedlagt hos Politikens Lokalaviser i 2012. Det koster på freelancefronten.

Fjerde kvartal i 2011 og især december var skuffende for Politikens Lokalaviser. Det budget, der er blevet lagt for 2012, ser dermed ikke ud til at holde vand. Konsekvensen er, at Politikens Lokalaviser skærer 53 stillinger væk. Det skriver MediaWatch.dk.

»Det, vi har gjort, tager højde for den værst tænkelige situation, så vi er forholdsvis komfortable med de tilpasninger, vi har lavet,« siger administrerende direktør Jan Halling til MediaWatch.

De 53 stillinger, i alt 10 procent af medarbejderstaben, bliver nedlagt, blandt andet på grund af Politikens opkøb af de 12 sønderjyske ugeaviser, der er samlet i selskabet Budstikken. Flere stillinger er blevet nedlagt på grund af effektivisering af it og administration. Journalister og redaktører ser dermed ud til at gå fri af besparelserne.

»I det store og hele er vores redaktioner meget lidt berørte af det, for vi ønsker at sikre samme høje kvalitet, som vi har nu,« siger Jan Halling.

Sparerunden kommer dog alligevel til at koste for de skrivende medarbejdere – Politikens Lokalaviser vil nemlig spare på freelancerne, hvis antal bliver reduceret. Men ud over det ser bemandingen på redaktionerne ikke ud til at blive berørt. Redaktionerne på Politikens Lokalaviser skal samlet set spare en million kroner i år, og tillidsrepræsentant Claus Beyer tror på, at besparelsen kan sikres ved andre metoder end stillingsnedlæggelser.

Politikens Lokalaviser udgiver 95 titler i Sverige og Danmark.

0 Kommentarer