search

Politikens journalister har forladt arbejdet

Politikens reportere har forladt Rådhuspladsen i protest mod ledelsens omlægninger, fortæller ansv. chefredaktør Bo Lidegaard. To er fyret.  "Det har skabt en udbredt frygt blandt medarbejderne for, at man ikke ved, når man møder kl. 9, om man er fyret kl. 16," lyder det i udtalelse fra medarbejderne (opdateret 15:48)

På grund af fyring af to medarbejdere har journalisterne på Politiken besluttet at nedlægge arbejdet og er gået hjem. De mødes til fagligt møde igen  onsdag klokken 10.00. Det fortæller Poltikens ansvarshavende chefredaktør, Bo Lidegaard.

Arbejdsnedlæggelsen kommer efter et fagligt møde på avisen i dag:

»Det kommer bag på mig, at de går til en overenskomststridig nedlæggelse,« siger Bo Lidegaard.

Årsagen til arbejdsnedlæggelsen er, at der forsvinder to stillinger på Ibyen-redaktionen.

Den ene medarbejder er DJ-medlem, den anden er mellemleder.

Det kan jo ramme alle

Lars-Bo Larsen fortæller, at han som tillidsrepræsentant var orienteret om fyring på forhånd, og han havde over for chefredaktionen argumenteret for, at der skulle findes en anden stilling til kollegaen.

»Men det ville man ikke. Og det er noget som er med til at gøre folk utrygge. Man møder på arbejde, alt er i orden, man er en fremragende kollega og hører ikke et kritisk ord. Alligevel bliver man ramt, og så kan det jo ramme alle. Det er jo ikke sidste gang, at redaktioner skal lægges om. Det er i hvert fald meldingen fra ledelsen.«

Sammenlignet med fyringsrunder på mange andre aviser er to fyringer jo er lavt antal.

»Det er kombinationen af at det er en god kollega, og at chefredaktionen ikke er parat til at finde en stilling til vedkommende, når vi har så mange løst ansatte, honoraransatte og tidsbegrænset ansatte. Vi synes det er ok med forandringer. Men der er masser af stilinger, som ikke er besat af fastansatte kolleger,« siger Lars-Bo Larsen

Ved hjælp af praktikanter, honoraransatte og chefer, som ikke er en del af medarbejderforeningen, vil Politiken fortsat forsøge udkomme på net og på papir i morgen.

»Det er en ekstra provokation på et tidspunkt, hvor de ikke burde provokere,« fortæller Lars-Bo Larsen.

I en udtalelse fra Politikens Medarbejderforening lyder det:

"Forsamlingen besluttede – trods tillidsmandens advarsel – at nedlægge arbejdet med øjeblikkelig virkning og at mødes igen onsdag 11. december kl. 10 for at diskutere situationen.

Det skete på baggrund af fyringen af en kollega, der uden forudgående advarsel blev afskediget i går. Forsamlingen finder, at fyringen er uforståelig set i lyset af, at den fyrede kollega har adskillige kompetencer, der kan bruges i andre jobfunktioner, og at han tidligere har vist sig fleksibel og omstillingsparat.

Forsamlingen mener, at Politikens journalistiske medarbejdere i det hele taget de senere år har demonstreret stor vilje til at omstille sig og gentagne gange har signaleret forståelse for, at ændringer medfører omplaceringer. Vi står over for store forandringer, og vi har nu grund til at tro, at der ikke er tale om en engangsforteelse. Vi ønsker at blive inddraget i og medvirke til de kommende omlægninger, og her medvirker fyringen ødelæggende for samarbejdet.

Forsamlingen finder det skræmmende og demotiverende, at en kompetent medarbejder bliver fyret uden forudgående varsel og ikke får tilbud om omplacering. Det har skabt en udbredt frygt blandt medarbejderne for, ’at man ikke ved, når man møder kl. 9, om man er fyret kl. 16’.

Forsamlingen finder det endvidere uforståeligt, at redaktionsledelsen vælger en fyring på et tidspunkt, hvor Politiken står over for et af sine største overskud nogensinde.

Forsamlingen opfordrer redaktionsledelsen til at genoverveje fyringen og tage kontakt til Politikens Medarbejderforening for at finde en løsning.

(Opdateret 15.16 med udtalelse fra medarbejderforening og 15:48 med interview med Lars-Bo Larsen)

Kommentarer
10
Peter Kristensen
10.12.13 21:36
Det er super ærgeligt at
Det er super ærgeligt at måtte sige det: Men ud fra nyhedsproduktion på politiken.dk at dømme, så er de strejkende journalister ikke nødvendige...
Fremhævet af Journalisten
Peter Lembo
10.12.13 22:54
Det er ikke bare ærgerligt at
Det er ikke bare ærgerligt at sige det, det er også super dumt. Men hvad forstår bønder sig på agurkesalat!
Fremhævet af Journalisten
Peter Kristensen
10.12.13 23:47
Peter: Men når Politiken.dk
Peter: Men når Politiken.dk kan køre så ingen opdager, at journalisterne er gået hjem. Så er der da noget helt galt. Enten er praktikanter, honoraransatte og chefer alt for dygtige (og hurtige) eller også er der nogle journalister som ihvertfald ikke er savnet i dagens opdateringer... Det må da helt ærligt give stof til overvejelse i en branche der i den grad bløder... Typograferne var igennem omstillinger og overflødiggørelse i 70erne og 80erne.. Nu rammes journalisterne - hvor lidt vi end kan lide det. Og så er det altså bemærkelsesværdigt, at Politiken kan udkomme på både net (og - måske- print) som om intet var hændt..
Fremhævet af Journalisten
Geert Mørk
11.12.13 10:01
Det mest sikre ved en
Det mest sikre ved en ansættelse er, at den hører op igen en dag. Også på Politiken.
Fremhævet af Journalisten
Ulrikke Moustgaard
11.12.13 14:27
Peter Kristensen: http://www
Peter Kristensen:

http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Medier/2013/12/11/143133.htm
Fremhævet af Journalisten
Peter Kristensen
11.12.13 20:16
Ulrikke: Jeg trækker mine ord
Ulrikke: Jeg trækker mine ord i mig igen! Og må konstatere, at politikens praktikanter, honoraransatte og chefer ikke er alt for dygtige (- men nok lidt for hurtige)
Fremhævet af Journalisten
Eva lyng
11.12.13 21:29
-Vi synes det er ok med
-Vi synes det er ok med forandringer. Men der er masser af stillinger, som ikke er besat af fastansatte kolleger.
Sådan lyder det fra Lars-Bo Larsen. Underforstået, at det er i orden, at de løst ansatte, kontraktansatte og honoraransatte mister deres arbejde, men det er synd, når det er de fastansatte, som mister arbejdet.
Fremhævet af Journalisten
Jeppe Sørensen
12.12.13 07:57
@lyng: Jo, det er da synd for
@lyng: Jo, det er da synd for ALLE, der mister indtægter eller arbejde, men nu er fundamentet for en avis/arbejdsplads normalt de fastansatte medarbejdere, og ikke en mindre antal medarbejdere, der i kortere perioder eller måske kun få gange bidrager til butikken. Det er vel fair, at man kærer sig om sine egne i første omgang.
Fremhævet af Journalisten
Rikke Skivild
12.12.13 09:56
@ Jeppe Sørensen: KERER sig ;
@ Jeppe Sørensen: KERER sig ;-)
Fremhævet af Journalisten
Jeppe Sørensen
12.12.13 10:49
Kere Rikke. Du har ret ;-)
Kere Rikke. Du har ret ;-)
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen