Politikens gravegruppe er besat

Politiken har sin nye gravegruppe på plads, og den bliver med flyvende udskiftning.

Politiken har sin nye gravegruppe på plads, og den bliver med flyvende udskiftning.

Lederen af Politikens nye gravegruppe, John Hansen, blev headhuntet fra Jyllands-Posten, men herudover har Politiken rekrutteret internt til deres nye gravegruppe. Gravere skal udskiftes jævnligt blandt andet for at sikre, at gruppen ikke gror fast og isolerer sig fra resten af redaktionen.

I Fagbladet Journalisten udtalte chefredaktør på Politiken, Anne Mette Svane, at hun var meget tilfreds med graverne, hvis Politiken lavede årets to vigtigste historier. Det er også John Hansen mål.

Hvad er definitionen af de vigtigste historier?
»Årets vigtigste historie skal være en, som man husker i befolkningen. Der skal tales om den ude i stuerne. « siger han og afviser, at årets vigtigste historie kan måles på priser

»Jeg synes, det var rigtigt, at Jesper Tynell fik Cavling-prisen i år, men den kom desværre ikke ud til den brede befolkning – måske fordi DR ikke opdagede, hvor god en historie, det var. Det blev ikke årets historie,« siger han.

Politiken har ansat journalister både fra indlandsredaktionen og web-tv, så de også kan køre flermedialt.

TV 2 har planer om at tredoble deres gravegruppe i 2011, og Jyllands-Posten fyrer også op under den undersøgende journalistik. John Hansen mener, at det er en reaktion på flere år med fokus på nettet og prioritering af de hurtige nyheder.

»Efter en bølge med hurtige nyheder, har aviserne brug for at finde tilbage til kernen. Til at lave den journalistik, som ingen andre laver, og som vi er det bedste medie til. «

Han synes, det er positivt, at dagbladene konkurrerer og dermed også bliver nødt til at opruste på det undersøgende område.

Medieforsker Anker Brink Lund tror jo, at dagbladene styrker graverjournalistikken for at sikre sig mediestøtte.

»De spekulationer jeg hørt om, og det er da muligvis rigtigt. Men det er i hvert fald ikke derfor, jeg brænder for den undersøgende journalistik. Og for samfundet kan det kun være en berigelse, uanset motiver.«

Politikens gravegruppe kommer til at bestå af:
Mads Zacho Teglskov. 27 år. Fra web-tv. Foreløbig kontrakt på seks måneder.

Lea Wind-Friis. 32 år. Fra Politiken.dk, de seneste otte måneder udlånt til kulturredaktionen. 12 måneder.

Claus Blok Thomsen. 42 år. Fra Indlandsredaktionens krimiafdeling. 18 måneder.

Anders Legarth Schmidt. 36 år. Fra Indlandsredaktionens velfærdsafdeling. 24 måneder.

Samt en praktikant fra første maj.

0 Kommentarer