Politik

Debatredaktør på Politiken vil i Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet

Magnus Barsøe kan ikke både være redaktør og stille op for et politisk parti, oplyser chefredaktør

Magnus Barsøe, debatredaktør på Politiken og medlem af bestyrelsen i JP/Politikens Hus, vil i Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet.

Det oplyser han på Twitter, efter at Altinget tidligere i dag erfarede det samme.

Magnus Barsøe stiller dermed op med ønske om at blive Socialdemokratiets bud på at blive kandidat til Europa-Parlamentet fra Region Hovedstaden. Også Jakob Thiemann, Mathias Kring Niebuhr og Jeppe Kofod stiller sig til rådighed for Socialdemokratiet i Region Hovedstaden.

Er i dialog om arbejdsopgaver

Allerede tidligere i dag oplyste Christian Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Politiken, at man ikke både kan være redaktør på Politiken og stille op til et valg for et politisk parti.

”På Politiken begrænser vi ikke de ansattes grundlovssikrede rettigheder. Kravet om journalistisk troværdighed og integritet gør dog, at det er uforeneligt at varetage hvervet som debatredaktør, samtidig med at man stiller op for et politisk parti for at komme i Europa-Parlamentet. Magnus Barsøe er i øjeblikket på orlov, og vi er i en dialog med ham om, hvilke arbejdsområder det fremover vil være muligt for ham at varetage på avisen,” skrev Christian Jensen i en mail til MediaWatch.

Magnus Barsøe udtrykker i et interview med politiken.dk forståelse for chefredaktionens beslutning.

”Jeg har fuldstændig forståelse for, at man som debatredaktør skal fordele vind og vejr lige, og hvis der kan komme nogen tvivl om, at man gør det, når man er sprunget ud af skabet som socialdemokrat, skal man selvfølgelig lave noget andet. Hvad det er, er jeg i dialog med Christian om, og det skal vi nok finde ud af,” siger Barsøe til politiken.dk.

Magnus Barsøe blev ansat som debatredaktør på Politiken i 2019. Han kom fra en tilsvarende stilling hos Finans og har været journalist på Financial Times samt konsulent i reklamebureauet Edge Asia. Han er derudover medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem i JP/Politikens Hus og har ved flere lejligheder langet hårdt ud efter den øverste ledelse i huset.

Han har en master i international journalistik fra City University of London og er cand.merc. fra Copenhagen Business School.

Ifølge Altinget har Magnus Barsøe ikke tidligere været kandidat for et politisk parti, men har været medlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og studenterorganisationen Frit Forum.

Rettelse: Vi har rettet rubrikken, da den tidligere rubrik kunne misforstås sådan, at Magnus Barsøe er Politikens eneste debatredaktør. Han er en ud af fire debatredaktører på Politiken.

0 Kommentarer