Politikens chefredaktør Stig Ørskov skifter job

Helt overraskende har medarbejderne på Politiken netop fået besked om, at chefredaktør Stig Ørskov skifter job. Det sker samtidig med, at Torsten Bjerre Rasmussen skal være adm. direktør for Egmont Magazines. »Jeg får et af de mest spændende job i Danmark,« siger Stig Ørskov til Journalisten.dk.

Helt overraskende har medarbejderne på Politiken netop fået besked om, at chefredaktør Stig Ørskov skifter job. Det sker samtidig med, at Torsten Bjerre Rasmussen skal være adm. direktør for Egmont Magazines. »Jeg får et af de mest spændende job i Danmark,« siger Stig Ørskov til Journalisten.dk.

De ansatte på Politiken fik her til formiddag lidt af en overraskelse. I en intern besked fra huset adm. direktør, Lars Munch, var meldingen, at det er slut med Stig Ørskov som chefredaktør efter fire år på posten. I stedet indtræder han i direktionen for JP/Politikens Hus.

Hvem, der i øvrigt bliver hans afløser, er samtidig uvist.

Den 39-årige Stig Ørskov overtager pladsen i direktionen efter Torsten Bjerre Rasmussen, der har sagt op for at blive adm. direktør for Egmont Magazines fra 1. juli.

»Jeg er glad for, at vi har fundet en intern kandidat, hvilket viser virksomhedens styrke,« erklærer Lars Munch, der samtidig understreger, at han har været glad for samarbejdet med Torsten Bjerre Rasmussen.

»På det personlige plan har jeg ligeledes sat stor pris på samarbejdet, som jeg vil komme til at savne. Ingen tvivl om, at Egmont Magasiner får en meget kompetent chef,« konstaterer Lars Munch.

Dagbladet Politiken har de seneste måneder været igennem en forholdsvis turbulent periode. I januar stoppede Anders Krab Johansen som nyhedschef efter svære overvejelser. I marts måned kritiserede 38 Politiken-journalister det omdiskuterede forlig, som Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden indgik med 94.923 efterkommere til profeten Muhammed. Forinden kritiserede Berlingske Tidendes chefredaktør, Lisbeth Knudsen, den aktivistiske linje på Politiken og anklagede Tøger for at have gjort Politiken til et politisk parti. Og forleden kom JP/Politikens Hus så ud som den store taber i den årlige imageanalyse blandt 140 danske virksomheder.

Det nyudnævnte medlem af direktionen, Stig Ørskov, genkender dog på ingen måde billedet af Politiken som et turbulent sted:

»Tværtimod. Politiken er et helt fantastisk sted at være med en fantastisk historie,« siger Stig Ørskov til Journalisten.dk.

Om skiftet fra jobbet som chefredaktør siger han:

»Jeg skal nu have et af de mest spændende job i Danmark. Og det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg håber, jeg kan bidrage med noget positivt.«

Ifølge Stig Ørskov har Politiken ikke travlt med at finde hans afløser.

»Vi tager det meget roligt i og med, at det er en intern ting. Jeg forventer, at det sker i løbet af et par måneder, men lad os nu se. Vi tager den tid, der skal til. For Politiken betyder det, at de nu skal finde en ordentlig afløser, men det bliver nok ikke så svært.«

Stig Ørskov betegner i øvrigt jobbet som chefredaktør som "det bedste" han nogensinde har haft.

»Det gør ondt at skulle væk herfra, for jeg synes, vi laver virkelig virkelig gode aviser.«

Men hvorfor så?

»Det er fordi, når man får muligheden for at kaste sig over noget nyt og spændende, så skal det prøves. Det er for stor en udfordring til at kunne sige nej. Og en mulighed, som kun kommer meget meget sjældent.«

Der er i øvrigt ingen planer om at skulle gennemføre store revolutioner og forandringer, når han indtræder i direktionen:

»Jeg skal være med til at løfte det, vi allerede har og bygge videre på det. Vi har tre rigtige stærke avistitler – Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken – samt et stærkt forlag og på den digitale bane er vi også godt med. Det er det, der er udfordringen. Og så håber jeg, vi også kan bevæge os ind på nye markeder. Men der bliver ikke tale om den store omkalfatring. Vi er rigtigt glade for den strategi, vi allerede har.«

Politikens bladledelse består i øvrigt af Anne Mette Svane, der er konstitueret som nyhedschef efter Anders Krab, samt Anita Bay Bundegaard, Anette Claudi, Roy Bruhn-Petersen og Tøger Seidenfaden, der vendte tilbage til Politiken i går efter noget tids sygefravær.

Torsten Bjerre Rasmussen, der altså forlader Politikens direktion, indtræder som medlem af Egmonts koncernledelse. Her afløser han Kjeld Lucas, der efter 25 år i Egmont Magazines, har valgt at gøre plads til et såkaldt "mere fleksibelt arbejdsliv".

Torsten Bjerre får først og fremmest ansvaret for Egmonts magasinvirksomheder i Norden.

(opdateret)

1 Kommentar

Lars B. Jørgensen
24. MAJ 2010
Re: Politikens chefredaktør Stig Ørskov skifter job

Tillykke til Politiken som avis betragtet. Iskolde DJØF-typer som Ørskkov trives formentlig også bedst blandt bundliniens badutspringere