Politiken: VK-regeringen har ført til flere statsstyrede medier

Ni år med borgerlig regering har givet os mere monopol og statsstyrede medier end nogensinde. Det mener Politikens indlandsredaktør Jakob Nielsen.

Ni år med borgerlig regering har givet os mere monopol og statsstyrede medier end nogensinde. Det mener Politikens indlandsredaktør Jakob Nielsen.

I et debatindlæg med titlen "VK giver os Radio Møller og TV Hjort" tager han afsæt i tv-serien 'Jagten på de røde lejesvende' og gennemgår mediepolitikkens udvikling i Danmark de seneste ni år.

Og ifølge Jakob Nielsen er den nærmeste gået i stå.

Mens Venstre og de Konservative lagde op til stærkt ideologiske opgør før magtovertagelsen i 2001, så er Regeringens mediepolitik blevet mindre og mindre ambitiøs, i takt med at VK's magt er vokset, skriver han.

"Bortset fra udlændingeområdet var der næppe nogen sag, hvor løfterne fra Venstre og Konservative i skikkelse af de to unge løver Brian Mikkelsen og Jens Rohde var så klare og så ideologiske som på mediepolitikken. Og næppe på noget andet område har regeringen fejlet så fatalt. Vel at mærke med Jens Rohde og Brian Mikkelsen i de store hovedroller," lyder det fra Politikens indlandsredaktør, der gennemgår nogle af de væsentligste områder, hvor V og K lagde op til et opgør med den hidtidige mediepolitik

  • DR's monopol på radio skulle brydes.
  • TV 2 skulle privatiseres. (vistnok helst inden for 100 dage)
  • Og så skulle danskerne slippe for at betale tvangslicens til de mange DR-kanaler.
 
Men sådan er det som bekendt ikke gået. Tværtimod.
 
Og Jakob Nielsen kalder derfor udviklingen for en "liberal fiasko" og omtaler radioområdet som den største skandale.
 
Det bebudede brud på DR's monopol på landsdækkende radio er eksempelvis ikke lykkedes endnu. Forsøget med TV 2 Radio blev i stedet kørt i sænk af Jens Rohde. Og sideløbende voksede DR Radio fra tre til fire FM kanaler. Og dertil kommer en stribe nye DAB-stationer. 
 
Han forudser samtidig, at regeringens næste forsøg på at bryde DR's radiomonopol med den såkaldte Radio Møller, blot vil øge statsstyringen. 
 
"At kalde det monopolbrud er at vende tingene på hovedet. Tværtimod kommer den nye station til at befæste statens monopol på at producere landsdækkende radio i Danmark."
 
Læs hele Jakob Nielsens indlæg her.  

1 Kommentar

Jan Eskildsen
7. OKTOBER 2010
Re: Skal Politiken statsstyres?

Politikens skriverier betyder, at man kan finde det helt fornuftigt, hvis regeringen holdt bedre øje med mediernes gøren og laden, så vi kunne slippe for de værste opfundne historier, som denne blog fortæller om

http://rastrup.wordpress.com/2010/10/07/politiken-skal-i-retten-efter-up-l%C3%B8gne/

Det bliver spændende at se, hvor mange af deres historier om sagen, der er opspind