Indlands- og erhvervsredaktionen forsvinder og bliver erstattet af en stor nyhedsredaktion og en indbliksredaktion. Det var hovedretten i den struktur-menu, Tøger Seidenfaden serverede for Politikens medarbejdere tirsdag formiddag.
Tøger Seidenfaden beskriver selv omlægningerne som næste skridt i den udvikling, avisen satte i gang sidste år, med henblik på at være nyhedsførende på web og samtidig skærpe kvaliteten i papiravisen.
»Vi har haft et fantastisk nyhedsdrive på nettet, hvor vi helt basalt er nyhedsførende. Men vi vil også gerne have, at de nyheder skal præge avisen. Derfor vil vi dedikere en række medarbejdere fra nyhedsredaktionen til at lave berigede nyhedshistorier til avisen,« siger Tøger Seidenfaden.
Samtidig bliver der lukket op for, at nyheder i avisen ikke kun skal findes i det særlige nyhedsbånd, men kan få mere plads, når de fortjener det. Dette har ifølge Seidenfaden været et problem, der har begrænset nyhedsdækningen i avisen.
»Vi har haft et lille paradoksproblem, fordi nyheder skulle stå i nyhedsbåndet, og derfor ikke altid har kunnet komme til udtryk på papiret. Jeg vil godt medgive, at det kan vi gøre bedre,« siger Seidenfaden.
Nyhedsredaktionen – som hidtil har lavet webavisen – får således tilført flere medarbejdere og bliver den største redaktion. Indbliksredaktionen skal fortsætte den dybdejournalistiske linje, avisen tidligere lancerede. I fremtiden vil der blive lagt yderligere vægt på journalisternes fagligspecifikke profil, og man vil i højere grad bygge på researchtung undersøgelsesjournalistik og undersøgende journalistik.
Den nye struktur kommer også til at betyde ændringer på redaktørposterne. Christian Lindhardt bliver chef for Nyhedsredaktionen, Jacob Fuglsang bliver chef for indbliksredaktionen, og så fortsætter Jesper Friis som redaktionschef. Tillige får Michael Arrebo titel af digital mediechef.
Strukturændringen forklarer samtidig Lotte Hansens afgang fra Politiken sidste uge.
»I og med erhverv blev nedlagt som selvstændig redaktion, så ændredes Lotte Hansens stillingsbetegnelse, og så blev vi enige om at skilles i mindelighed,« siger Tøger Seidenfaden.
Journalisterne på Politiken skal nu ud i en jobrotationsøvelse magen til den, de tidligere har været ud i, hvor stillingerne bliver slået op til intern besættelse. Der bliver ikke tale om nedskæringer i den forbindelse, siger Seidenfaden.
»Det her er ikke en spareplan. Det er en ren journalistiks omlægning, og ifølge planen skal vi være lige så mange medarbejdere efter jobrotationen,« siger han, og fastslår samtidig, at det som udgangspunkt ikke er meningen, at stillingerne kan besættes af eksterne.
5 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
http://avisen.dk/politiken-umuligt-spore-molotovbent-111007.aspx
Et godt råd: Hvad med at tjekke de medarbejdere, der hedder Bent?
Det fortsætter med mystiske hændelser på Politiken. Nu kritiserer Tøger Seidenfaden Enhedslisten for at indkalde til et nyt landsmøde for at sende Asmaa nedad på opstillingslisten. Men hvem har været med til at skabe balladen i Enhedslisten? Det har såmænd Politiken, der bragte et interview med Asmaa, hvor hun ikke ville tage afstand fra dødsstraf. Enhedslisten krævede et dementi af Politiken, men det nægtede Tøger (forståeligt nok - fordi man havde interviewet på bånd). Men hele denne sag omtaler Tøger overhovedet ikke, men nøjes blot med de sædvanlige anklager om racisme etc., som Tøger er så flittigt med at benytte, så han kan føle sig højt hævet over os andre.
Politiken vil nu angiveligt forsøge at finde den medarbejder, der under dæknavnet Molotov-Bent opfordrede til vold:
http://avisen.dk/politiken-undersoeger-opfordring-vold--061007.aspx
Hvis læser artiklen, som du henviser til, så vil du finde ud af, at den omtalte voldsopfordring er skrevet fra en computer med en IP, der tilhører Politiken.
Det kan derfor være hvem som helst af de flere hundrede (eller hvor mange ansatte, der er i Politikens hus) ansatte, der har skrevet det indlæg. Alle fra avisbud over receptionist til rengøringsdamen kan være ophavsmand til debatindlægget.
Derfor kan voldsopfordringen næppe tilskrives avisen Politiken, som du og Nyhedsavisen ellers prøver.
Jeg tror bare, at artiklen er endnu et af Nyhedsavisens tomme angreb på konkurrerende medier. Først var det DR, der var fjenden, så var det TV2, og nu er det Politiken, der står for tur.
Apropos Politikens nyhedsdækning: Politiken opfordrer de unge til vold:
http://avisen.dk/roed-ungdom-debatindlaeg-politikens-hus-opfordrer-vold-061007.aspx
Ny måde at skabe nyheder på.
Flere