Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:26 18.09.2023 Kerstin Bruun-Hansen

Politiken vil ikke udelukke yderligere undersøgelse af Grarup

Fotograf Jan Grarup har den seneste uge befundet sig i massiv modvind efter flere afsløringer om fejlagtige udtalelser i Politiken og med anklager om deciderede løgne.

Det fik sidste mandag Politiken til at udsende en pressemeddelelse om, at avisen ikke længere vil købe Jan Grarups fotos fra Ukraine.

Men ifølge Frihedsbrevets chefredaktør, Mads Brügger, vil det tjene både Politiken og Jan Grarup, hvis man ser på, om der kan ligge andre sager på fotografens tidligere arbejde og udtalelser. Det sagde han søndag i ’Presselogen’ på TV 2.

Jan Grarup selv mente i den forlængelse, at det var ”en glimrende idé”.

Men på trods af Jan Grarups ønske om at tjekke sit tidligere arbejde igennem for eventuelle fejl er det ikke sikkert, at Politiken kommer til at gøre det samme.

Ifølge Politikens chefredaktør Amalie Kestler afhænger det nemlig i høj grad af, hvorvidt flere afsløringer om fotografens arbejde dukker op.

”Jeg kan ikke udelukke, at læsernes redaktør vælger at gøre noget af egen drift. Men vores udgangspunkt er jo, og det er det i alle sager, at hvis der bliver rejst tvivl om indhold i det, vi publicerer, så undersøger vi det,” sagde Amalie Kestler i ’Presselogen’.

SENESTE NYT

Flere nyheder