Politiken vil fyre ni redaktionelle medarbejdere

Ni redaktionelle medarbejdere skal fyres på Politiken, erfarer Journalisten. Medarbejderne skal møde klokken 9 mandag morgen, hvorefter de fyrede vil blive indkaldt til samtaler. »Det er forfærdeligt og ulykkeligt. Jeg havde håbet, vi helt kunne undgå fyringer,« siger tillidsmand (Opdateret kl. 16.37)

Opdatering 29/8 klokken 9.20: Efter at denne artikel er publiceret, har ledelse og medarbejdere forhandlet sig til endnu en frivillig fratrædelse. Dermed er antallet af fyringer nedbragt til otte. Læs mere her.

Politiken fyrer ni redaktionelle medarbejdere. Alle skal møde på arbejde mandag morgen klokken 9. Herefter vil de fyrede blive indkaldt til samtaler fra klokken 09.30. De, der ikke er vagtsat, vil modtage et opkald.

Det har ledelsen netop oplyst til medarbejderne, erfarer Journalisten.

Tillidsrepræsentant Pernille Mac Dalland bekræfter oplysningerne. Hun ærgrer sig over det høje antal fyringer.

»Det er forfærdeligt og ulykkeligt. Jeg havde håbet, vi kunne nå længere med nogle andre elementer, så det kunne bringes ned. Jeg havde håbet, vi helt kunne undgå fyringer. Men det er jo ledelsen, der vælger at gøre det på den måde,« siger Pernille Mac Dalland til Journalisten.

I alt skal Politiken spare 25 mio. kr., heraf 17 mio. kr. på det redaktionelle.

Som Journalisten kunne fortælle tidligere i dag, har 13 redaktionelle medarbejdere søgt og fået en frivillig fratrædelse på avisen. Siden er der indgået endnu en aftale, så antallet nu er 14. Men det var ikke nok til at undgå fyringer. Der skal skæres yderligere knap seks mio. kr. på det redaktionelle område.

På det kommercielle område har syv medarbejdere fået frivillige fratrædelser.

Tillidsmand har ikke givet op

Tillidsrepræsentant Pernille Mac Dalland har dog ikke givet op endnu, sagde hun til Journalisten tidligere i dag.

»Der er stadig et stykke vej. Vores ønske er selvfølgelig, at det gab mellem 0 og under seks millioner bliver mindre og helst forsvinder helt,« sagde hun.

Pernille Mac Dalland har indtryk af, at ledelsen fortsat vil lytte, hvis en medarbejder beslutter sig for alligevel at søge en frivillig fratrædelse, selv om deadline var i tirsdags. På den måde kan der måske undgås fyringer.

»Jeg håber – hvis der kommer nogen, som har tænkt sig meget grundigt om – at de vil kunne få en frivillig fratrædelse. For mig er det ikke lukket endnu,« sagde Pernille Mac Dalland tidligere på eftermiddagen.

Journalisten forsøger at få en opfølgende kommentar fra Pernille Mac Dalland, efter at fyringerne er meldt ud.

Hele koncernen sparer

JP/Politikens Hus gennemfører sparerunder på både Politiken, Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan få et overblik over den store sparerunde her.

Spareplanen for Jyllands-Posten kunne Journalisten offentliggøre i går torsdag. Her er resultatet, at et sparekrav på 12 mio. kr. er endt på tre redaktionelle fyringer. Pengene er i stedet fundet ved 12 frivillige fratrædelser og alternative besparelser på 3,8 mio. kr.

På Ekstra Bladet er forhandlingerne mellem ledelse og tillidsfolk fortsat i gang.

Kritisk udtalelse fra medarbejderne

Da Politikens ledelse meldte sparerunden ud for medarbejderne i forrige uge, reagerede de med en kritisk udtalelse.

"Udspillet lægger sig i forlængelse af de senere års sparekrav og ansættelsesstop, der længe har præget vores arbejdsplads og skabt usikkerhed i vores dagligdag," lød det fra medarbejderne.

Du kan læse hele udtalelsen her.

Chefredaktør Christian Jensen har ikke ønsket at udtale sig.

Opdateret klokken 16.02: Endnu en frivillig fratrædelse er faldet på plads. Antallet er således opjusteret fra 13 til 14.
Opdateret klokken 16.37: Interview med Pernille Mac Dalland tilføjet.
Opdateret 29(8 klokken 9.12: Chefredaktør Christian Jensen ønsker ikke at udtale sig.

0 Kommentarer