search

Politiken vil afdække sexisme på TV 2 i nyt tv-projekt

Impact TV og Politiken er gået sammen for at starte forfra med arbejdet med at afdække sexisme på TV 2, efter at kanalen lagde sit eget dokumentarprojekt ned

Politiken og produktionsselskabet Impact TV er gået sammen om at skabe et journalistisk projekt, der skal afdække sexisme på TV 2.

Det skriver Politiken.

Projektet kommer, efter at TV 2 i januar valgte at lægge sin dokumentar om seksuelle krænkelser og sexisme ned. Det var nemlig aldrig meningen, at den skulle handle udelukkende om TV 2, men projektet endte med at gå den vej, og ifølge nyhedschef Jacob Kwon ville det være utroværdigt, hvis TV 2 undersøgte sig selv.

Efterfølgende har flere medier været i dialog med TV 2 om at købe det materiale, der allerede var produceret.

Berlingske har tidligere skrevet, at avisen har været i dialog med TV 2 om materialet, men ville takke nej af etiske årsager.

Politiken og Impact TV’s projekt tager heller ikke udgangspunkt i TV 2’s materiale, men starter i stedet forfra.

”Vi ser frem til samarbejdet med Impact TV. Der er talt tilstrækkeligt om alt det, der er gået forud. Nu går vi i gang med arbejdet og researchen, og det er i sagens natur for tidligt at sige, hvor det fører hen,” siger Politikens chefredaktør, Christian Jensen, til Politiken.

Til gengæld vil der følge en journalist fra TV 2 med, når Politiken og Impact TV går i gang med arbejdet.

”Der er tale om en dygtig tilrettelægger, der har arbejdet på TV 2-dokumentaren. Hun har nu valgt at sige op og er blevet ansat på Impact. Hun kommer til at blive en del af den fælles redaktion, vi nu nedsætter sammen med Impact,” siger Christian Jensen til Politiken.

 

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen