search

Politiken undercover hos TV 2

Der fyger korporlige trusler gennem luften på TV 2, efter medarbejderne har fundet ud af, at en journalist fra Politiken gik undercover til et internt medarbejdermøde på tv-stationen i torsdags.

Der fyger korporlige trusler gennem luften på TV 2, efter medarbejderne har fundet ud af, at en journalist fra Politiken gik undercover til et internt medarbejdermøde på tv-stationen i torsdags.

Politiken var fredag i stand til at referere detaljeret fra torsdagens interne medarbejdermøde på TV 2. En af avisens journalister havde angiveligt sneget sig ind til mødet uden at give sig til kende, hvilket har resulteret i et ramaskrig blandt tv-stationens medarbejdere.

»Et af vores medlemmer af forbundet har sneget sig ind til et internt medarbejdermøde og har refereret fra det. Det er klart, at man bruger undercover, hvis man skal afsløre ting, men at man sniger sig ind til et medarbejdermøde, som tillidsrepræsentanterne har indkaldt til for at orientere, er stærkt upassende,« siger Klaus Guldager, fotograf på TV 2 Nyhederne i Odense.

Han mener, at journalisten som minimum burde have spurgt tillidsrepræsentanterne om lov.

»Det er fint at snige sig ind til et bestyrelsesmøde i A.P. Møller, hvis det er for at afsløre, at han har gjort noget ufint. Men her var det et orienteringsmøde, og medarbejderne har ikke en dagsorden, som ikke tåler at komme frem. Hun kunne have spurgt, om hun måtte være med, og så havde hun fået et nej. Normalt respekterer journalister og fotografer, hvis de får et nej til at komme til begravelsen og sniger sig ikke ind for at referere præstens tale,« siger Klaus Guldager.

Fotografen er langt fra alene med sin forargelse over Politikens metoder. TV 2s tillidsrepræsentant Lennart Sten fortæller til Journalisten.dk, at medarbejderne er i oprør.

»Folk er simpelthen så vrede. Der er føget korporlige trusler gennem luften, efter folk fandt ud af, at hun havde sneget sig med til mødet. Nu skal jeg ikke komme med trusler, men nogen har truet med, at hvis hun viser sig herude, så ryger hun i havnen,« siger Lennart Sten.

Han pointerer, at der er tale om ulovlig indtrængen på privat område. En fremgangsmåde, der efter tillidsrepræsentantens mening fordrer en større grad af væsentlighed, end det er tilfældet i den konkrete sag.

»Det værste er, at det må ses som et angreb fra Politiken. På så stort og seriøst et medie er det jo ikke den enkelte medarbejder, der beslutter at gå undercover. Nogen må have givet tilladelse, ellers er det helt vildt. På TV 2 skal den slags altid godkendes af den nærmeste chef og nyhedschefen. Hvis det er rigtig kontroversielt, endda af direktionen,« siger Lennart Sten, der mener at TV 2s medarbejdere som minimum bør få en undskyldning fra Politiken.

Han medgiver dog at Politikens journalist refererede mødet loyalt.

Politikens journalist har ikke ønsket at kommentere sagen, men henviser til sine redaktører, som det ikke har været muligt at træffe.

(Opdateres)

Kommentarer
6
jørgen hansen
22.04.08 10:39
her er (et uddrag af) politikens artikel

Fyringer på TV2 slår hårdt mod nyhederne

Medarbejderne på TV2 fik i går tal på fyringerne. 82 skal ud, heraf 33 fra nyhederne. Vi er alle på Titanic, siger tillidsmand Lennart Steen – dér overhørte man også advarslerne.

[...]

Hvad hvis vi alle bad om frivillige fratrædelsesordninger, spurgte en medarbejder i går i kantinen på Teglholmen. Det var vist mest i spøg. Kommentaren udløste spredt latter og et par klapsalver i den ellers alvorlige forsamling. Et rigtigt mytteri kræver, at man vil af med kaptajnen, og det var der ikke tegn på.

Fremhævet af Journalisten
Knud Jacobsen
22.04.08 10:48
Re: Politiken undercover hos TV 2

Kan Journalisten.dks journalister ikke forklare anonymiseringen af den pågældende journbalist? Det er verdens nemmeste opgave at finde ud af, at hvem der har skrevet artiklen - hvorfor så ikke give oplysningen?

Er det etiske kvababbelser?

Fremhævet af Journalisten
christian Kjeldsen
22.04.08 12:08
Re: Politiken undercover hos TV 2

Historien har dog en krølle, der er mindst ligeså afskrækkende som ovenstående artikel:

Hvordan kan en person gå direkte ind gennem hovedindgangen på TV2 i Odense, deltage i et internt møde og så gå igen uden, at receptionen har styr på, hvem der går ind og ud af stationens fordør.

DET ville jeg som Tv2 medarbejder være temmelig interesseret i at få klarlagt i en situation, hvor landet er i krig og den halve muslimske verden hader os af et godt hjerte.

 

.

Fremhævet af Journalisten
christian Kjeldsen
22.04.08 12:11
Re: Politiken undercover hos TV 2

godt nok er ovennævnte historie en af de mere særprægede i dansk presse, men der gemmer sig en helt anden og mindst ligeså interessant historie bag den:

 Hvordan kan en fremmed person gå direkte ind fra gaden, deltage i et internt møde på TV2 i deres hovedkontor i Odense og gå igen som intet, er hændt. Har TV2`s reception ikke styr på, hvem der går ind og ud af huset?.

DET burde interessere TV2 medarbejderne i og med, at vi er et land i krig imod del halve muslimske verden, der hader os af et godt hjerte.

 

Fremhævet af Journalisten
Lars Kristensen
25.04.08 13:37
Re: Politiken undercover hos TV 2

Føj for pokker Politiken!

Måske lederne på Politiken så kan lære at ansætte "rigtige" journalister med etikken i orden i stedet for alle deres venner ude fra KUA! 

 

Fremhævet af Journalisten
Asbjørn Christiansen
21.10.09 14:57
Re: Politiken undercover hos TV 2
Ja finder det højst besynderligt at TV2 reagerer så kraftigt, de anvender jo selv samme metoder ved at sende dyreaktivister ind på danske minkfarme, for at dokumenterer deres "historier". Finder da Politikkens metode mere korrekt, idet tv2 her selv har haft mulighed for at afvise vedkommende. De danske minkavlerer har haft indbrud, udført af dyreaktivister, men beordret af Ekstrabladet og tv2.  Så kan kun sige til tv2: - så kan I tage jeres egen medicin.
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen