Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:55 29.11.2021 Kerstin Bruun-Hansen

Politiken udskyder klimamål om at være CO2-neutral i 2025

Politikens afdækning af, hvordan der i kampen mod den globale opvarmning svindles med klimakompensationer, får nu konsekvenser for mediehusets egne målsætninger på klimaområdet.

Tidligere har det heddet, at JP/Politikens Hus, som Politiken er en del af, skulle være CO2-neutral i 2025. Men nu opgiver mediehuset målet om at kunne kalde sig klimaneutral i 2025 ved hjælp af klimakompensation.

Det fremgår af en oversigt i fredagens udgave af Politiken, hvor mediet gør status over de foreløbige resultater af arbejdet med at reducere sit samlede klimaaftryk. Forklaringen lyder, at målet om at gå i nul i 2025 er udskudt ”som følge af ny reduktionsstrategi”.

Administrerende direktør for JP/Politikens Hus Stig Kirk Ørskov forklarer i en mail til Journalisten, at koncernen allerede sidste år undlod at godskrive for allerede indkøbt CO2-kompensation i 2020.

”Nu undersøger vi, om vi bør benytte os af videnskabeligt baserede nedbringelsesmålsætninger via ’The Science-based Targets Initiative’ (SBTi) snarere end at operere med et nedbringelsesmål, der inkluderer modregning med brug af CO2-reducerende projekter,” skriver Stig Kirk Ørskov.

Han forventer, at JP/Politikens Hus kan offentliggøre eventuelle nye målsætninger i forbindelse med koncernens bæredygtighedsrapport for 2021, der formentlig udkommer i marts.

Politikens afdækning af klimakreditterne har blandt andet afsløret, hvordan klimakreditter fra et dansk selskab bliver solgt flere gange til stor skade for klimaet, samt hvordan virksomheder som Ørsted og Arla har købt CO2-kompensation fra svindelprojekter i Rusland.

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder