Politiken udsætter betalingsmur

"Efter jul", hedder det nu, når Politikens digitale chefredaktør skal sætte dato på avisens betalingsmodel på nettet

"Efter jul", hedder det nu, når Politikens digitale chefredaktør skal sætte dato på avisens betalingsmodel på nettetDet blev alligevel ikke i år, at Politiken indførte betalingssystemer på avisens website. De tekniske udfordringer har fået avisen til at skubbe deadline igen, skriver Mediawatch.dk.

"Vi lancerer efter jul. Hvornår det bliver, ved vi ikke, men i det nye år. Det hele er sådan set på plads, men det skal kodes, og vi skal have fire-fem systemer til at køre sammen. Det er en kompliceret proces og formodentlig det mest komplicerede projekt, vi har haft inden for de seneste par år," siger digital chefredaktør Lars Grarup, Politiken, til Mediawatch.

"Samtidig er det ikke et betaprojekt, hvor man kan lave en soft launch og se, hvordan det går. Det gør man ikke med abonnementssystemer, det skal virke fra dag et."

Journalisten.dk har tidligere omtalt, at Politiken planlagde betaling på nettet i år.

Men det kommer altså ikke til at ske. 

Digital chefredaktør Lars Grarup bekræfter, at Politiken har lagt sig fast på pris og på, hvor mange artikler man kan læse gratis, inden der skal betales.

De to andre dagblade i JP/Politikens Hus arbejder også med betalingssystemer på nettet.

I sidste uge lancerede Morgenavisen Jyllands-Posten deres Premium-univers på jp.dk og epn.dk. Her bliver den generelle, gratis nyhedsdækning suppleret med journalistisk indhold, der kun er tilgængeligt for abonnenter.

Ekstra Bladet lancerer et betalingsområde på ekstrabladet.dk i 2013. Efter planen i begyndelsen af året.

Andre udgivere har også indført betalingsmure. Børsen har siden nytår taget penge for op mod 25 procent af deres onlineartikler. »Vores brugere forsvinder ikke,« siger Jørgen Andresen, redaktionschef på Børsen Digitale Medier, til journalisten.dk.

I sidste uge kom det frem, at de seks lokale netaviser i Midtjyske Medier har tabt hver anden læser på betalingsmuren, der blev indført i efteråret.

0 Kommentarer