Politiken skifter politisk redaktør

Anders Bæksgaard er ny politisk redaktør på Politiken. Jesper Thobo-Carlsen kalder det en "særdeles overraskende beslutning", at han ikke længere skal være politisk redaktør på avisen, men er tilbudt en anden stilling

Som led i JP/Politikens Hus' store sparerunde gennemfører Politiken en såkaldt "rationaliseringsplan".

En del af planen er, at avisen får ny politisk redaktør. Anders Bæksgaard (28) overtager fra Jesper Thobo-Carlsen (48), oplyser avisen i en pressemeddelelse.

Samtidig ændres stillingen, så det ikke længere er en redaktionschef-stilling, for at spare penge.

”Med Anders Bæksgaard i spidsen for Politikens Christiansborg-redaktion ser vi frem til at udvikle den politiske journalistik med et klart digitalt afsæt og et undersøgende blik for, hvordan den politiske magt i tiltagende grad flyttes fra folkevalgte til embedsværket i ministerierne,” udtaler ansv. chefredaktør Christian Jensen i pressemeddelelsen.

"Særdeles overraskende beslutning"

Jesper Thobo-Carlsen kom i februar 2015 til Politiken som politisk redaktør fra et job som Tyskland-korrespondent på Berlingske. Han er overrasket over, at ledelsen erstatter ham som politisk redaktør. Det fremgår af et offentligt opslag på hans Facebook-profil.

"Jeg har fået at vide, at jeg ikke længere skal være politisk redaktør på Politiken. Det er en for mig særdeles overraskende beslutning. Det er også trist. Jeg kommer til at savne det superdygtige og dejlige hold på Christiansborg," skriver Jesper Thobo-Carlsen.

Han har ikke yderligere kommentarer, siger han til Journalisten.

Jesper Thobo-Carlsen er blevet tilbudt en anden stilling på Politiken, som han nu overvejer, om han skal takke ja til.

”Jesper har som politisk redaktør leveret analyse med stor indsigt i både dansk og international politik. Han har samtidig været en dygtig leder af vores Christiansborg-redaktion, og det skylder vi ham har en stor tak for," udtaler Christian Jensen i pressemeddelelsen.

Skal skære mindst 40 stillinger

Anders Bæksgaard tiltræder på mandag som ny politisk redaktør.

Politikens ledelse har meddelt medarbejderne, at der skal skæres mindst 40 stillinger på avisen i forbindelse med sparerunden. I alt skal JP/Politikens Hus skære fem procent af sine omkostninger i år, har adm. direktør Stig Kirk Ørskov fortalt.

0 Kommentarer