search

Politiken sætter Jeppesen på plads

Politikens chefredaktion har for første gang valgt at slette en blog fra Michael Jeppesen, fordi den indeholdt udokumenterede påstande om, at statsministeren har haft en affære.

Politikens chefredaktion har for første gang valgt at slette en blog fra Michael Jeppesen, fordi den indeholdt udokumenterede påstande om, at statsministeren har haft en affære.

Michael Jeppesen er kendt for at prøve grænser af i sin blog på Politiken, og nu har Politikens chefredaktion fundet ud af, hvor den går.

I en ny blog skrev Michael Jeppesen, at nye oplysninger indikerede, at Lars Løkke Rasmussen ikke tog direkte hjem, da december måneds klimatopmøde sluttede, men i stedet tog på værtshus i Hillerød. Her skulle han ifølge Michael Jeppesens rygter også have haft en affære med præsten Kathrine Lilleør.

Men det var altså kun rygter, og da Michael Jeppesen ikke kunne dokumentere påstanden, valgte chefredaktionen at slette indlægget, skriver B.T.

»Vi besluttede på et møde på avisen i går (01.06.10 red.) at redigere hans blog. Det er ikke Politikens stil at viderebringe udokumenterede rygter om utroskab – og det her kunne vi ikke dokumentere. Jeg har ikke taget stilling til, om vi skal sige undskyld. Det kan være, at dem, vi omtaler, helst vil glemme det – men beder de os om en undskyldning, så får de selvfølgelig også det,« siger Tøger Seidenfaden til B.T.

Hændelsen får ifølge B.T. ingen konsekvenser for Michael Jeppesen, som avisen ikke kunne træffe til en kommentar.

På bloggen Journalistikpolitiet kan du stadig læse Michael Jeppesens blogindlæg.

Kommentarer
10
Michael Jensen
03.06.10 09:14
Re: Politiken sætter Jeppesen på plads
Politiken sætter Jeppensen på plads? Næppe. Jeppesen har lige skrevet et nyt indlæg på sin blog, som vist kan betragtes som et modsvar til Politikens reaktion... Mon det indlæg også bliver fjernet?
Fremhævet af Journalisten
Jarl Cordua
03.06.10 21:29
Re: Politiken sætter Jeppesen på plads

Jeppesen udstiller meget hykleri. Fx det hykleri der finder sted på denne hjemmeside blandt denne fagforenings medlemmer om, at man beskæftiger sig med en ærlig og en særlig fin journalistik baseret på meget meget høje etiske krav. Nå ja og så arbejder man i demokratiets tjeneste og uddeler fine priser til fagets ypperste. Det er derfor skatteborgerne skal betale gildet -de trykte mediers momsfrihed - og ved at vælte millarder af skattekroner for at holde elektrioniske medier som DR i gang.

Så kommer Jeppesen og råber "Pik og Patter" og kolporterer rygter om statsministerens privatliv.

Vubti. Hvor er alle de hellige, der plejer at belære alle os andre om kilder og lødighed og fanden og hans pumpestok?

Hvor er hele koret af skinhellige Politiken-skribenter med al deres bedrevidende snak om etik oppe fra parnasset? Hvorhenne?

Et eller andet sted fortjener Jeppesen sgu en medalje. hvordan kan Tøger Seidenfaden, Anita Bundegaard og Lars Trier Mogensen  i fremtiden skælde ud på Ekstra Bladet for at gå over stregen i deres journalistik, når de har næret en Jeppesen ved deres bryst, som tilsyneladende er helt ude af kontrol? Han er jo fuldstændig ligeglad. Han tjener mig bekendt ikke en krone som blogger på pol.dk. Så Tøger og co. har ingen sanktionsmuligheder. Fyrer de ham, så¨kan da bare starte op på en gratis blog.

Men at Politiken på denne måde gambler med deres brand som  halvintellektuel lødig københavneravis med højt journalistisk niveau. Det må de da selv om. Jeg forstår dem bare ikke.  

Fremhævet af Journalisten
Søren Rasmussen
04.06.10 02:08
Luk nu røven Jarl Cordua!

Du er jo bare tøsefornærmet over, at Jeppesen tidligere har gjort grin med dig på sin blog. Temmelig gennemskueligt. 

Sig mig er I alle sammen fuldkommen hjernedøde? Michael Jeppesen skriver en BLOG, bedriver politisk SATIRE og benytter sig af HUMOR for at understrege nogle pointer. 

Lad nu være med at råbe op om "kilder og lødighed og fanden og hans pumpestok" - Michael Jeppesen har en satirisk blog, som heldigvis er mere begavet en Jarl Corduas. Han foregiver ikke at bedrive undersøgende cavling-journalistik. 

Det svarer lidt til at vi så skal begynde at kigge kilde-kritisk på "de sorte spejdere" eller Linie 3 (sidstnævnte for at nævne et eller andet, der falder i Jarls smag). Skal vi ikke bare forbyde humor og satire?

Fremhævet af Journalisten
Jarl Cordua
04.06.10 08:27
Re: Politiken sætter Jeppesen på plads

Ovenstående indlæg i både tone og stil taler vist for sig selv. Ekstra Bladets Nationen! har åbenbart slået teltpælene op i dette forum også. Bevares. Det må redaktionen jo selv om.

Men der var så mange fejl og forkerte påstande i ovennævnte indlæg, at jeg lige svarer på det:

1. Mig bekendt har Jeppesen ikke gjort grin med min ringhed i sin blog. Sådan ære er desværre overgået mig. Men man har jo lov at håbe, at det sker en dag...

2. Siden hvornår har "politisk satire" bestået i at kolportere rygter om ledende politikeres privatliv? Kan nogle komme andre eksempler?

3. Min ringhed foregiver intet. Slet ikke at være journalistisk som er en Cavling-pris værdig. Så skulle jeg jo tage ud på Sundholm og tage billeder af afviste asylansøgere og skrive en tekst til om deres liv og levned. Det niveau kan jeg ikke leve op til. Og i øvrigt står jeg som akademiker i DJØF. 

4. Har Linje tre outed andre folks privatliv? ikke mig bekendt.

 Jeg tror alle herefter kan se, at Søren Rasmussen bør kravle tilbage til ormegården ovre hos alle de andre miskendte genier på Nationen!, hvor han retteligen hører til.

 

Fremhævet af Journalisten
John Albertsen
04.06.10 09:47
Re: Politiken sætter Jeppesen på plads

Jarl Cordua demonstrerer et stort socialistiske potentiale :-) 

Der er da ikke en eneste læser med et minimum af forstand, der sluger de rygter råt. Og da slet ikke anvendt som et "litterært"  kneb i en varedeklareret Jeppesen-blog. Så hvorfor skal vi partout indrette niveauet efter de mest ubegavede læsere?  

Jeppesens tilgang til politiske kommentarer virker især inspireret af Hunter S. Thompsons Fear and Loathing on the Campaign Trail '72. Fælles for begge skribenter er, at man næppe kan beskylde dem for at dyrke påtaget objektivitet...

Derfor kan de imidlertid godt gøre interessante observationer og overvejelser eller fremføre stærke argumenter. Og måske endda præcisere pointerne endnu bedre ved hjælp af morsomme eller grove analogier. Smag og behag.            

Din fejl er, at du tager Jeppesen til indtægt for nogle journalistiske idealer, der åbenlyst ikke er hans. Gå dog efter bolden i stedet for manden.  

   

Fremhævet af Journalisten
Jarl Cordua
04.06.10 10:19
Re: Politiken sætter Jeppesen på plads

Jeg ser, at Albertsen er tidligere nyhedsredaktør på BT. Hans arvtagere på avisen tager tilsyneladende Jeppesens lokumsrygter så alvorligt, at de skriver om dem. "Historien om rygterne" Derfor er argumentet om at "ingen tager ham alvorligt" uden mening.

 Jeg har aldrig læst Hunter. S. Thompsen. Er han idealet i en diskussion om journalistik og etik, som journalisten.dk - ikke jeg - rejser?

I øvrigt har jeg ingen problemer med at Jeppesen gør nar ad alt og alle. Det mangler da bare. Men at Politiken fører sig frem som mere heliige end paven og så lader ham kolportere rygter om toppolitikere. Det er da hykleri, der vil noget.

Men ikke at det overrasker mig at danske journalister som du trækker på skulderen. Men kan vi så ikke blive fri for de fine fornemmelser og skåltalerne?

Jeg er nu ikke ude efter Jeppesen. Alle ved, at han er helt uden hæmninger. Det er Politiken ledelse, jeg forundres over.  Og så den presse, der påstår at de holder et højt etisk niveau samtidug med at de fejrer Jeppesen og hans journalistik. 

Fremhævet af Journalisten
John Albertsen
04.06.10 12:59
Re: Politiken sætter Jeppesen på plads

Hej Jarl,

Tak for svaret.

1: Hvorfor skal en satireskribent - og jeg gentager satireskribent - begrænse sin ytringsfrihed på grund af mekanismer og valg i tabloidpressen. Gad vide om din konsekvenslogik også gør sig gældende i forhold til Muhammed-tegningerne?

2: Vi kan hurtigt blive enige om, at der er for mange skåltaler i pressen. Men kan du selv dokumentere, at Politiken er værre end andre - eller da bare tale om en påstand. Ja, man fristes til at sige et rygte?  

3: Det er dig, der betegner Jeppesens skrivevirksomhed som journalistik. Det har hverken han selv eller Politiken, så vidt jeg ved, deklareret. Hvor har du det fra? 

4: Hvorfra ved du, at "pressen" fejrer Jeppesen og hans journalistik. Er det en påstand, du kan dokumentere, eller er vi igen ud i een af din antagelser?

5: Er det kun Michael Jeppesen, du mener, der skal efterleve journalistiske nyheds-/faktualitetskriterier, eller gælder det også dit eget kommentatorvirke?  

Med venlig hilsen

John Albertsen   

Fremhævet af Journalisten
Jarl Cordua
04.06.10 13:48
Re: Politiken sætter Jeppesen på plads

1. Er det satire at skrive om hvem, der måtte bolle med hvem? Jeg har svært ved at se det.

2. Jeg har ingen statistisk, som kan rydde bordet. Men er det fair at sige, at Politiken fremstiller sig selv som et journalistisk fyrtårn a la New York Times? Er det fair at sige, at Tøger Seidenfaden skælder ud på Ekstra Bladet, når det har overskrådet journalistiske grænser? Er det forkert at sige, at Politiken generelt er meget moralske på andres vegne? Det tror jeg sgu de fleste er enige om. Jeg synes faktist det er indlysende. Men bevares. I øvrigt HAR Politiken jo allerede reageret og fjernet Jeppesen 1. indlæg, så der er jo tale om en ren tilståelsessag.

3. Hvis man kolporterer oplysninger på en platform, som hævder at præsentere "journalistisk". så må det vel være det? Mig bekendt har politiken.dk ved flere lejligheder netop bedrevet journalistisk ud fra Jeppesens skriverier. Det så vi med Okman-sagen. Eller var det også satire, gøgl og et eller andet han havde fundet på? Selvfølgelig ikke. Det kan enhver sige sig selv.

 4. Pressens flagskibe - Politikens Søndag fejrede Jeppesen med to store opslag plus han var gæst i de to af de mest prestigefyldte journalitiske programmer "Mennesker og Medier" samt "Krause på Tværs".  Hans bøger bliver anmeldt og hans skriverier er noget man forholder sig til. At påstå andet er fuldstændigt absurd.

 5. Jeg er nu ikke ude i et ærinde om at Jeppesen pludselig skal være helligere end paven. Bevares nej. Nej jeg forundres bare over at Politiken - som bryster sig over at være så moralske på stort set alle af livets områder - kan lade en person som Jeppesen får lov til at besudle deres brand, som levende dagblad med lødig misison om at frelse demokratiet dagligt. Men for min skyld ingen alarm. Jeg forundres blot over at de lader det ske. Men hvis Politiken vil være rendestenspresse, så skal de vil ikke have  statsstøtte? Se og Hør har jo ikke momsfrihed, vel?

Men jeg kan forstå på dig at Michael Jeppesens fantastiske satire bør støttes. MEn er det så ikke snarer noget for Statens Kunstfond frem for de journalistik-baserede medier?

Min kommentatorvirksomhed er ikke støtte af statsmidler. Alle andre, men ikke min ringhed. Ikke at jeg klager, men sådan er det nu engang.

 

 

Fremhævet af Journalisten
Søren Rasmussen
07.06.10 00:56
Politisk jordstråleafbøjer

"Mig bekendt har Jeppesen ikke gjort grin med min ringhed i sin blog. Sådan ære er desværre overgået mig. Men man har jo lov at håbe, at det sker en dag... "

Hahaha, Jarl for dælen, du har da virkelig en selektiv hukommelse - eller en realitetssans på niveau med Komiske Ali. 

 http://blog.politiken.dk/jeppesen/2010/04/07/socialministerens-nye-spindoktor-hyldede-apartheid/ 

Og lad nu være med at beskylde andre (der blot benytter sig af grovkornet humor) for at sprede rygter, når du selv er en sand mester udi rygtespredning og smædekampagner. 

http://www.berlingske.dk/danmark/jens-rohde-udsat-smaedekampagne

Måske behøver superspinenheden slet ikke at rejse den lange vej til USA for at lære dirty campaigning?  Du skulle da være mand for at five dem et par fif... Du er jo i forvejen ven med Christopher Arzrouni - måske er det i virkeligheden derfor Jeppesen får så hårde ord med på vejen?

Åh Jarl Cordua, du er nok den mest utroværdige skribent, der får spalteplads i det her land. Utroligt at Journalisten giver taletid til sådan en rygtesmed. 

Fremhævet af Journalisten
Jarl Cordua
07.06.10 22:38
Kære Søren,

Synes du virkelig at det tæller? Så siger vi det, Nu handlede bloggen så ikke om min ringhed, men det er rigtigt, jeg fik en halv linje. Fair nok. Beklager at jeg ikke følte mig ramt i tilstrækkelig grad... 

Mht til den påståede kampagne, så henviser du til en fem år gammel artikel. Her kan jeg i øvrigt slå fast endnu engang, at jeg blankt afviser de påstande, der fremkommer i den. Så medmindre at du kan finde en åben kilde med et navn, der kan stå frem og bekræfte dem, så behøver jeg vel ikke at forholde mig til det?  :-)

Mig bekendt er det en skrøne at Venstres "superspinenhed"  (et Michael Jeppesen-opfundet udtryk, som socialdemokrater på facebook har overtaget og nu bruger i flæng) har været på dirty campaigning-kursus. Kan du henvise til bare en artikel, der beskriver det? 

 Ja, jeg er god bekendt med Christopher Arzrouni. Og hvad det lige har med Jeppesen at gøre det ved jeg ikke... Jeg synes nu selv, at jeg har et ganske konsistent syn på, hvorfor man ikke bør skrive offentligt om  folks sexliv uden deres tilladelse. De fleste kan sige sig selv hvorfor. Jeg har dog intet håb om, at argumenter gør indtryk på dig...

Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen