POLITIKEN ROSER DANBOLIG

Når DanBolig siger, at DanBoligs hjemmeside er god, så må det jo passe ...
Når DanBolig siger, at DanBoligs hjemmeside er god, så må det jo passe …

Opmærksomme læsere af Politikens tillæg ‘Liv og stil’ fik en yderst bemærkelsesværdig læseoplevelse den 2. juli. I en stor og rigt illustreret artikel, der fylder halvdelen af side 3, ser Politiken nærmere på det fænomen, at danskerne elsker at se, hvordan andre danskere bor.
“Med på en kigger” lyder rubrikken til artiklen, der har DR-TVs seerpopulære ‘Hammerslag’ som bærende eksempel.
I de første af de i alt otte spalter holder Politiken vinklen. Men pludselig kommer DanBolig drønende ind i spalte 3, hvor Politiken oplyser, at DanBolig har en “meget fornem hjemmeside” med mange fotos. “DanBolig får meget ros fra Internetbrugere – især på grund af de mange billeder,” fastslår Politiken – uden andre kilder end DanBolig selv.
Det kunne måske være relevante oplysninger, hvis brugerne af hjemmesiden var “Med på en kigger”. Men folk, der kigger med på DanBoligs ‘fornemme og roste’ hjemmeside bruger primært billederne til at gå mere målrettet til værks, når de skal handle bolig, forklarer Jørgen Hammer fra DanBolig i Politikens artikel – der dermed efterlades med en lidt flagrende vinkel.
Jørgen Hammer undrer sig over for JOURNALISTEN da også over, hvad DanBolig egentlig skal i Politikens artikel.
“Det vi udtaler os om i den artikel, det har ikke en s… med selve artiklens øvrige indhold at gøre,” siger Jørgen Hammer.

Grænser for ros
Jørgen Hammer antyder, at artiklens lovord om DanBolig er en slags byttehandel. DanBolig havde noget, Politiken gerne ville have lov at bruge:
“De fik nogle billeder fra os, og vi fik noget omtale,” sammenfatter Jørgen Hammer med henvisning til de i alt otte billeder fra DanBoligs hjemmeside – et enkelt sågar med DanBoligs logo mejslet ind – der pryder Politikens artikel.
Jørgen Hammer siger, at han måske var lige lovlig god til at presse citronen. “Den fik lidt ekstra,” som han siger om den beskrivelse af hjemmesiden, han gav over for Politiken.
Politikens journalist, Annette Nyvang, vil godt medgive, at hun måske ikke har været specielt kildekritisk.
“De rosende ord, jeg skriver om DanBoligs hjemmeside, dem har jeg fået fra DanBolig selv,” siger Annette Nyvang, der dog understreger, at hun også selv synes, det er en god hjemmeside. “Jeg har også læst et eller andet sted, at den fik ros,” siger hun.
– Men hvad har DanBoligs gode og roste hjemmeside med din vinkel at gøre?
“Måske ikke så meget. Men jeg skulle jo have lov at bruge billederne. Og selv om DanBolig måske får rigelig positiv omtale, så ville han (Jørgen Hammer, red.) gerne have haft lov til at sige endnu mere. Han ville fremhæve deres køberkartotek, men det fik han ikke lov til,” siger Annette Nyvang, der understreger, at ideen til artiklen blev født, da hun så _ejendomsmæglernes hjemmesider.
“Det er grunden til, at jeg gik i gang,” siger Annette Nyvang. “Derfor er de med.”

0 Kommentarer