Politiken relancerer med to nye særsektioner

Lørdag den 12. maj gennemfører Politiken en større omlægning af avisens særsektioner. Blandt andet relanceres kultursektionen om lørdagen i tabloid. Også om søndagen er der nyt. Det erfarer Journalisten.dk. Andre sektioner må til gengæld lide døden. (rettet kl. 16:15)

Lørdag den 12. maj gennemfører Politiken en større omlægning af avisens særsektioner. Blandt andet relanceres kultursektionen om lørdagen i tabloid. Også om søndagen er der nyt. Det erfarer Journalisten.dk. Andre sektioner må til gengæld lide døden. (rettet kl. 16:15)

Efter sidste års omlægning af 1. og 2. sektion, hvor der blandt andet blev justeret på designet, er turen nu kommet til Politikens mange særsektioner.

Det betyder blandt andet et farvel til særsektionen VIDEN, som hidtil er udkommet om søndagen. Samtidig gøres der op med særsektionen DEBAT, som har været tillæg til avisen om lørdagen. Fremover bliver den til selve 2. sektion.

Begge sektioner er blevet udgivet i broadsheet og begge lanceret i perioden med Tøger Seidenfaden som chefredaktør, der anså debatstoffet som sit hjerteblod og derfor åbnede Danmarks første rene debat-sektion.

I stedet for VIDEN modtager læserne i stedet for en helt ny kultursektion den 12. maj, som ganske historisk for Politiken bliver i tabloid. Sektionen bliver angiveligt på omkring 40 sider – afhængigt af mængden af annoncer. En del af den nye kultursektion består dog af en sektion i sektionen – det nuværende BØGER, oplyser flere kilder til Journalisten.dk.

For kulturjournalisterne på Politiken betyder formatskiftet, at de skal til at vænne sig til at skrive noget kortere. Og enkelte journalister har da også internt givet udtryk for stor bekymring over, at fokus på kulturen måske går hen og bliver for "forbruger-agtigt" med de rammer, som tabloid medfører.

Om søndagen den 13. maj kan Politikens læsere i øvrigt glæde sig til endnu en ny sektion, som ifølge flere kilder har arbejdstitlen "SPIS & BO". I forvejen udgiver Politken sektionen MAD om søndagen og BOLIG om lørdagen, men de to hidtidige særsektioner bliver efter sigende ikke berørt.

Dette er dog ikke endeligt bekræftet.

Journalisten.dk har i dag været i kontakt med både chefredaktør Anne Mette Svane og Lars Grarup, men ingen af dem har på nuværende tidspunkt ønsket at kommentere omlægningerne og de konkrete detaljer. Anne Mette Svane bekræfter dog, at selve omlægningen er på vej, og har lovet at vende tilbage.

Journalisten.dk har også været i kontakt med direktør i JP/Politikens Hus, Stig Ørskov. Han viser dog videre til Politikens ansv. chefredaktør Bo Lidegaard, hvor det foreløbig ikke har været muligt at få en kommentar.

Da Politiken sidste gang gennemførte en større omlægning af særsektionerne betød det blandt andet en lukning af Magasinet om søndagen, der i sin tid skulle tage kampen op med magasinet M/S fra Berlingske. Det var i den anledning af sektionen MAD blev lanceret.

Blandt samtlige særsektioner på Politiken er LØRDAGSLIV i dag den mest læste.

(PS: Artiklen er rettet kl. 16:15. Vi oplyste i første omgang, at DEBAT helt udgår. Det passer ikke. DEBAT ophører godt nok som særtillæg, men fortsætter som 2. sektion, oplyser Anne Mette Svane i en SMS til Journalisten.dk)

2 Kommentarer

Carsten Hansen
19. APRIL 2012
Re: Politiken relancerer med to nye særsektioner
Jeg håber virkelig heller ikke, det er rigtigt, at Viden forsvinder. Det ville være en stor skam, for der er i den grad brug for ordentlig videnskabelig formidling i de store dagblade.
Dorte Toft
16. APRIL 2012
Re: Politiken relancerer med to nye særsektioner
Æv, æv, æv. At Viden udgår. Et underdækket emne i forhold til f.eks. kultur og politik, men når danskerne ikke gider blive klogere på Viden-områderne, er der jo intet at gøre (og imens fiser verden forbi, drevet af folk, der engagerer sig også i naturvidenskab og teknologi).