Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:11 16.11.2022 Sebastian Goos

Politiken-medarbejdere nedlægger arbejdet: Har sendt brev til ledelsen

Politiken-medarbejdere nedlægger arbejdet: Har sendt brev til ledelsen

Lønforskellen mellem mænd og kvinder på Politiken har fået et nøk opad fra 2021 til 2022. Emil Helms/Ritzau Scanpix

Politikens medarbejderstab har for kort tid siden onsdag eftermiddag besluttet at nedlægge arbejdet.

Ifølge Journalistens oplysninger har de nedlagt arbejdet frem til i morgen formiddag, hvor der afholdes et nyt forhandlingsmøde med avisens ledelse. Derefter vil medarbejderne tage stilling til, hvorvidt nedlæggelsen skal fortsætte. Medarbejderstaben har også overleveret en udtalelse til chefredaktionen, hvor man udtrykker sin ”klare utilfredshed” med ledelsen.

”Politiken har i de seneste år leveret store overskud og høje afkastgrader. Derfor er vi rystede over, at vi i et enkelt år med ekstraordinære omstændigheder bliver mødt med et dekret om omfattende fyringer. Det minder mere om processen i en kapitalfond end i en publicistvirksomhed, som er stolt af sine medarbejdere,” skriver de i brevet, som Journalisten har set.

I brevet fremhæver medarbejderne også, at der de seneste måneder har været nedskæringer af medarbejderstaben, herunder yngre medarbejdere og tidsbegrænsede ansatte. Derudover kræver medarbejderne også, at der bliver mulighed for at søge om frivillig fratrædelse.

”Vi forventer også at få indsigt i den plan for omstruktureringer, som ledelsen lægger til grund for dens udmeldinger for på den måde at bidrage konstruktivt til processen,” lyder det videre.

Efter planen har medarbejdernes forhandlingsdelegation møde med ledelsen torsdag morgen, men ifølge medarbejderne har chefredaktør Christian Jensen givet udtryk for, at han ikke kommer til at deltage i det møde.

”Det undrer os, at Christian Jensen ikke deltage i det møde, som ledelsen skal have med vores forhandlingsdelegation i morgen, og vi opfordrer derfor Politikens ansvarshavende chefredaktør til at deltage,” afsluttes brevet.

Baggrunden for nedlæggelsen er den fyringsrunde, der blev meldt ud tidligere onsdag, hvor Politikens chefredaktør gav udtryk for, at i omegnen af 10 medarbejdere på tværs af det redaktionelle og kommercielle område skal afskediges.

Opdateret 14:41 med citater fra medarbejdernes brev til ledelsen.

SENESTE NYT

Flere nyheder