Politiken-medarbejdere fortsætter strejke

Politikens medarbejdere fortsætter strejken resten af dagen efter et møde med Bo Lidegaard. De genoptager arbejdet igen i morgen. Medarbejderne skriver i en udtalelse, at ledelsen under strejken har publiceret ufærdige artikler, der ikke lever op til Politikens egne etiske og journalistiske retningslinjer (Opdateret med skriftlig udtalelse fra medarbejderne kl 13.56)

Siden i går eftermiddags har Politikens medarbejdere nedlagt arbejdet på grund af to uventede fyringer. Efter et møde med chefredaktør Bo Lidegaard har Medarbejderforeningen valgt at fortsætte strejken resten af dagen i dag. Det skyldes, at medarbejderne ikke mener, at ledelsen har svaret tilfredsstillende på spørgsmål om fremtidige omlægninger. Medarbejderne genoptager arbejdet i morgen.

Udtalelse fra Politikens Medarbejderforening Vedtaget på mødet den 11. december kl. 13.15:

"Politikens medarbejderforening vedtog at nedlægge arbejdet resten af dagen.

Forsamlingen understreger, at Politikens redaktion altid har været en god arbejdsplads med dialogbaseret ledelse, men i de aktuelle fyringssager har ledelsen forbrudt sig mod den ånd og tillid, vi historisk altid har mødt hinanden med.

Forsamlingen ønsker at understrege, at vi i fremtidige sager om omstruktureringer og fyringer, som chefredaktør Bo Lidegaard nu bebuder flere af,  inddrages i overvejelser om ændringer i  arbejdsgange og satsningsområder.

Vi er fuldt ud bevidst om de vanskelige forhold i mediebranchen og ønsker at medvirke til at udvikle og bevare Politiken som arbejdsplads. Ligesom vi i øvrigt har gjort gennem de seneste mange år, hvilket har ført til historisk store overskud på Politiken – og 2013 er ingen undtagelse. Derfor er det ærgerligt, at ledelsen nu har valgt en ledelsesmetode baseret på frygt og uvished.

Vi ønsker aktivt at medvirke til at udvikle avisen og medarbejdernes kompetencer, og derfor opfordrer vi ledelsen til at melde klart ud, hvad der er brug for, så vi i fællesskab kan fastholde Politikens stærke position i mediebranchen.

Vi møder igen ved arbejdstids begyndelse den 12. december. Men vi vil understrege, at vi betragter den fortsatte udgivelse af både Politiken og politiken.dk den 10.-12. december som en provokation. Ikke mindst i lyset af, at ledelsen har publiceret ufærdige og fejlbehæftede artikler. Endvidere har flere artikler ikke været sendt til citattjek, hvilket ellers er forudsat i Politikens etiske og journalistiske retningslinjer.

Vi opfordrer redaktionsledelsen til at genoverveje de to fyringer og i stedet indgå i en dialog med Politikens Medarbejderforening om en omplacering af de to medarbejdere.

Henrik Kaufholz/dirigent"

Journalisten arbejder på at få en kommentar fra ledelsen.

(Opdateret med skriftlig udtalelse fra medarbejderne kl 13.56)

1 Kommentar

Thomas Maxe
11. DECEMBER 2013
Håber, de finder en løsning
Håber, de finder en løsning hurtigt. Allan Nielsen er Danmarks dygtigste sportsjournalist inden for svømning, og EM begynder i morgen :-/