Politiken-journalist afviser Rigspolitiet

Rigspolitiets rejsehold henvendte sig i går til to journalister på Politiken for at få dem til at afsløre deres kilder til en historie om PET. Men det kommer ikke på tale, meddeler de Journalisten.dk.

Rigspolitiets rejsehold henvendte sig i går til to journalister på Politiken for at få dem til at afsløre deres kilder til en historie om PET. Men det kommer ikke på tale, meddeler de Journalisten.dk.

Sagen drejer sig om en artikel, der blev trykt i Politiken den 18. januar i år. Her kunne journalisterne Claus Blok Thomsen og Morten Skjoldager afsløre, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) ligger inde med op imod 50 billeder af en 22-årig pakistansk mand, der angiveligt befinder sig i en militær træningslejr i Pakistan eller Afghanistan, skriver Politiken.

Historien blev siden fulgt op af blandt andre Berlingske Tidende, Jyllands-Posten og DR

Men billederne var fortroligt bevismateriale, der var fremkommet på et lukket retsmøde. Og det får nu politiet til at frygte, at en hemmelig kilde i politiet videresender hemmelige oplysninger til Politikens journalister.

»Københavns Politi er selvfølgelig interesseret i, om det har politifolk ansat, der lækker oplysninger i den her sag. Derfor har vi i rejseholdet fået til oplæg at pejle os ind på, hvor de her oplysninger kommer fra,« siger Jørgen Johansen fra rejseholdets efterforskningsafdeling til Politiken i dag.

Foruden de to Politiken-journalister er en enkelt journalist på TV 2/Nyhederne blevet bedt om at møde op til afhøring. Afhøringerne vil ske »uden sigtelse«, og journalisterne har således ikke pligt til at afgive forklaring, hedder det i rejseholdets henvendelse.

Den får de dog ikke spor ud af. Der bliver nemlig på ingen måde tale om at afgive forklaring, for ingen af journalisterne har planer om at afsløre deres kilder.

»Vi agter selvfølgelig ikke på nogen måde at fortælle, hvem vores kilder er,« siger Claus Blok Thomsen til Journalisten.dk.

Han støttes af Politikens ansvarshavende chefredaktør, Tøger Seidenfaden. Ligeledes er TV 2/Nyhedernes souschef, Hans Peter Blicher, afvisende.

Studieleder og lektor i journalistik på RUC Mark Ørsten kritiserer i øvrigt rejseholdets fremgangsmåde:

»Det her er på ingen måde i orden,« siger Mark Ørsten til Politiken.

Her den originale artikel fra Politiken: Fotografier belaster terrorsigtet.

0 Kommentarer