Politiken har fundet Anders Krabs afløser

Anne Mette Svane skal være nyhedschef. Hun har været konstitueret siden Anders Krab-Johansen forlod Politiken,

Anne Mette Svane skal være nyhedschef. Hun har været konstitueret siden Anders Krab-Johansen forlod Politiken,

Politikens indlandsredaktør, Anne Mette Svane, er blevet udnævnt til nyhedschef. Posten er hende dog ikke fremmed, da hun siden december har været konstitueret nyhedschef.

"Det kræver kompetencer ud over det sædvanlige, at være Politikens nyhedschef. Dem har Anne Mette Svane. Udover at være udstyret med et usædvanligt journalistisk judgement har Anne Mette en stærk nyhedssans og et imponerende overblik", siger chefredaktør, Tøger Seidenfaden ifølge Politiken.

34-årige Anne Mette Svane har tidligere været leder af Jyllands-Postens politiske-redaktion. Siden oktober har hun været indlandsredaktør på Politiken – en stilling politisk journalist Jakob Nielsen nu overtager. Han er blandt andet medforfatter til en bog om den legendariske chefredaktør Børge Outze.

"Jakob Nielsen mestrer både den skarpe nyhed og den indsigtsgivende analyse. Samtidig har Jakob Nielsen en veludviklet sans for formidling. Der er ingen tvivl om, at Jakob Nielsen kommer til at udbygge Politikens stærke position, når det gælder det politiske stof og indlandsstoffet", siger Tøger Seidenfaden.

0 Kommentarer