Politiken har fået nyt design i dag

Dagens Politiken har fået nyt design, indførsel af 'dagens tema' i 1. sektion, og nye emneord med fede, røde bogstaver.

Dagens Politiken har fået nyt design, indførsel af 'dagens tema' i 1. sektion, og nye emneord med fede, røde bogstaver.

I dag ser Politiken anderledes ud. Avisen har helt grundlæggende skiftet design, og det nye udseende skulle være mere moderne og nemmere at navigere i.

Forandringerne indebærer også journalistiske ændringer – eksempelvis indføres 'dagens tema' i 1. sektion af avisen. Der vil også være emneord skrevet med fede, røde bogstaver.

Det skriver politiken.dk i dag.

Ifølge designchef Søren Nyeland er den største forandring, at hver avisside har fået nyt Pagina-hoved med store typer. Han forklarer også, hvorfor avisen dropper sit nyhedsbånd.

»For fem år siden, da vi indførte nyhedsbåndet, konkurrerede vi med gratisaviserne. Nu laver vi et redesign, der modsvarer den journalistik, vi har. Designet bliver mere nyhedsfokuseret, og med de lodrette notespalter kommer fotografiet op til toppen af siden. Vi har i det hele taget et øget fokus på reportagefotografiet, og med det nye design kan vi slå mere til den fokuserede, journalistiske nyhedssatsning, vi får nu«, siger Søren Nyeland.

I går efterlyste Politiken på politiken.dk læsere, der ville være med til at anmelde den redesignede avis. Anmeldelserne vil blive bragt på politiken.dk.

1 Kommentar

Rune Breinholt Andersen
2. DECEMBER 2011
Re: Politiken har fået nyt design i dag

Har tjekket videoen på Politikens hjemmeside, og jeg synes det er en sjov lille gimmick, det giver også en del PR. Aviserne bliver også nødt til, at være lidt nytænkende...