Politiken giver gratis annoncer til Jørgen Dragsdahl

Jørgens Dragsdahls sag mod Bent Jensen ved Højesteret er så principielt vigtig, at Politiken har givet gratis annonceplads til Dragsdahls støtteforening. »At vi støtter, at sagen føres for Højesteret, indebærer ikke en stillingtagen til sagens udfald,« siger Bo Lidegaard

Journalist Jørgen Dragsdahls sag mod historiker Bent Jensen skal ud i tredje og sidste omgang, efter at procesbevillingsnævnet har givet tilladelse til, at sagen tages op i Højesteret. Dagbladet Politiken mener, sagen er så principielt vigtig, at avisen har givet Jørgen Dragsdahls støtteforening tre gratis annoncer:

»I praksis har Jørgen Dragsdahl kun mulighed for at føre sagen ved Højesteret, hvis han får økonomisk støtte. Vi mener, at det er en vigtig sag, der bør prøves for Højesteret, og derfor vil vi gerne medvirke til, at den bliver prøvet,« siger ansv. chefredaktør Bo Lidegaard til Journalisten.

I slutningen af oktober blev historiker og professor emeritus Bent Jensen frikendt for injurier ved Østre Landsret. Jørgen Dragsdahl, der tidligere har arbejdet for blandt andet Information, havde anlagt sagen, fordi Bent Jensen har beskyldt ham for at være KGB-agent. I første omgang blev Bent Jensen dømt ved byretten, men den dom blev omstødt af landsretten, og nu skal den altså for Højesteret.

[[nid:34281]]

Bo Lidegaard lægger vægt på, at Bent Jensens forskning, som førte til anklagerne, var finansieret af staten:

»Det er en vigtig sag, fordi den handler om, hvordan vi udlægger vores historie, og hvad hvem har ret til i den forbindelse. Dragsdahl har været igennem to retssager for, hvad der i praksis er et statsstøttet projekt. Der synes vi, det er meget vigtigt, at borgeren får mulighed for at prøve sin sag,« siger Bo Lidegaard.

Han ser ingen problemer i, at Politiken går ind som aktør i en sag, avisen samtidig skal dække.

»Det her har intet med den journalistiske dækning at gøre. Politiken har 130 års tradition for at være aktivistiske. Vi blander os i samfundet, og vi er en del af det danske demokrati. Vi deltager i det, også som aktør.«

Journalisten har tidligere beskrevet, at Informations medarbejderforening støttede Jørgen Dragsdahl økonomisk. Her lagde man vægt på, at det i højere grad var for at give muligheden for at få sagen for Højesteret, end det var en egentlig sympatierklæring. Bo Lidegaard understreger, at Politiken er gået ind i sagen med samme motivation. Det handler ikke om at vælge side:

»Det, at vi støtter, at sagen føres for Højesteret, indebærer ikke en stillingtagen til sagens udfald,« siger Bo Lidegaard.

3 Kommentarer

Birger Pohl
12. SEPTEMBER 2014
Jørgen har et stort hjerte -
Jørgen har et stort hjerte - og han er jo reelt lykkedes med at publicere sin sag. Tillykke!
jens fisker
9. FEBRUAR 2014
STORT - til kamp mod gamle
STORT - til kamp mod gamle sure mænd - Held og lykke, Jørgen D.
Bo Rastad
7. FEBRUAR 2014
Ville det ikke have været
Ville det ikke have været redaktionelt mere korrekt, hvis oplysningen om sponsoratet havde fremgået af annoncen?