Det er igen de store medier i København, Århus og Odense, der har fået flest praktikansøgninger før panikdagen i morgen. Politiken ligger nummer 1. Mange har slet ikke fået nogen ansøgninger.
Når den berømte og berygtede panikdag finder sted på Journalisthøjskolen i morgen, skal Politiken ikke være bange for at mangle kvalificerede ansøgere. I år har Politiken modtaget 66 ansøgninger. Men der er tæt opløb i førerfeltet. På de næste pladser følger Berlingske Tidende med 63 ansøgere, DR Nyheder (54), Jyllands-Posten (51) og med TV 2 Nyhederne med 49 ansøgere.
Ifølge statistikken over ansøgninger i første runde trækker de store byer, København, Århus og Odense mest. Derfor er TV 2 Lorry i København også landets mest søgte TV 2-regionalstation.
Blandt gratisaviserne er 24timer mest søgt med 26 ansøgere, mod Urbans 18 og 14 til metroXpress. Ekstra Bladet er med 33 ansøgninger mere eftertragtet end B.T.'s 23. Blandt magasinerne ligger ALT for Damerne i top med ni ansøgere, mens Se og Hør må nøjes med en enkelt.
På Fyn bliver Fyns Amts Avis med seks ansøgere slået med adskillige længder af Fyens Stiftstidendes 22 ansøgere i bunken.
Der er i år særlig hård kamp om pladserne med 273 studerende til 235 praktikstillinger. Men hvis drømmepladsen glipper, er der mulighed for at gate crashe uden en ansøgning i hånden hos nogle af de mindst søgte medier. For eksempel har ingen søgt Kalundborg Folkeblad, Lollands-Falsters Folketidende eller Sjællandske. Komputer for Alle, CBS Observer, Forsikring og Pension, GEAR og Gør det Selv har heller ikke ansøgninger liggende.
For at give praktikstederne tid til at læse ansøgninger er der indført en ny regel om, at de ikke må kontakte ansøgere før klokken 9.30. Det giver halvanden time til at læse ansøgningerne. Praktikpladser, der bryder den nye regel, risikerer seks måneders udelukkelse.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.