search

Politiken beklager undercover-fejl på tryk

Politiken skriver i dagens udgave, at det var en fejl at gå undercover for at dække situationen på TV 2. Kanalens tillidsmand beder om respekt i dækningen af TV 2-fyringer.

Politiken skriver i dagens udgave, at det var en fejl at gå undercover for at dække situationen på TV 2. Kanalens tillidsmand beder om respekt i dækningen af TV 2-fyringer.

Nu er Politikens læserredaktør også gået ind i sagen om en journalist fra avisen, der rapporterede fra et lukket medarbejdermøde på TV 2 uden at bede om lov eller give sig til kende. I den faste rubrik 'Fejl og fakta' skriver læserredaktøren, Henrik Kaufholz, på vegne af Politiken:

»Flere af de udsagn, vi refererede, stammer fra et møde, hvor vores medarbejder var til stede uden tilladelse og uden at give sig til kende som journalist. Den arbejdsmetode var en fejl, som Politiken beklager.«

Sagen har ellers fået blodet i kog hos mange TV 2-medarbejdere, og det skortede ikke på korporlige trusler blandt dem i går tirsdag.
»Vi tager det ad notam, at de har indrømmet, at det var en forkert arbejdsmetode,« siger tillidsmand Lennart Sten nu som reaktion på, at Politiken også har beklaget på skrift.

I forlængelse af hele miseren har Lennart Sten et direkte budskab til de journalister, der dækker urolighederne på TV 2 og den kommende fyringsrunde:
»Til på tirsdag, når der skal fyres, er det vigtigt at sende et signal om, at I skal respektere de almindelige journalistiske arbejdsmetoder og ikke bryde ind alle mulige steder,« siger han til Journalisten.dk.

Kommentarer
5
Jens Yde
23.04.08 14:10
Re: Undercover? Måske, men ikke mod pressen

Er det overhovedet hændt i hundrede år, at dansk presse fra et lukket møde har citeret en Tillidsmands ord?

Men nu fik vi via Politiken/Tillidsmanden at vide, at TV2 kan sammenlignes med luksuslineren Titanic, mens Danmarks Radio jo er krigsskibet Vasa.

"I skal respektere de almindelige journalistiske arbejdsmetoder", formaner tillidsmand Sten i en dobbelttydig udtalelse.

Ja, "undercover-metoden" er temmelig udbredt og har givet hæder, ære og berømmelse til mange journalister. Søg selv på nettet. Günter Wallraff, manden der var Hans Esser på Bild-Zeitung, er kun en ud af mange.

Fremhævet af Journalisten
Christian Barfoed
23.04.08 16:43
Re: Politiken beklager undercover-fejl på tryk

Jeg fatter ikke, hvordan den tanke overhovedet kan opstå på Politiken at bruge den slags metoder i sådan en sag, som overhovedet ikke berretiger Walraff-metoder. Og selvfølgelig sætter man så yngste praktikant til den slags beskidte arbejde.... Fy for h.... 

Det vidner om en dyb mangel på respekt for kollegerne på TV2 og den ulykkelige situation, de er havnet i.....

 Jeg vil godt love, at hvis noget tilsvarende skete på et sådant møde i B.T.s medarbejderforening og det blev opdaget, kan det godt være vi ville tage en kammeratlig samtale med vagthavende nyhedsredaktør på Politiken....

 

vh Chr. Barfoed

Fremhævet af Journalisten
Mikkel Jensen
23.04.08 19:56
Re: Politiken beklager undercover-fejl på tryk

Hvorfor al den virak - TV 2 oplever jo blot hvad de selv har gjort i sagen om Strandvænget o.l. udsendelser. Der er da ingen grund til at hyle over det fordi det er journalister det var gået ud over. Havde det været Grundfos' medarbejdermøde der var infiltreret var der sikkert ikke bidt nævneværdigt mærke i det.

Fremhævet af Journalisten
Martin Thimes
24.04.08 06:55
Ro på, Barfoed

Kommentaren "Og selvfølgelig sætter man så yngste praktikant til den slags beskidte arbejde.... Fy for h.... " om Politikens dækning af TV2-mødet kunne ikke være mere forkert. Marie Louise Sjølie, der har byline på artiklen den 18. april, kan du læse mere om her:

http://www.information.dk/bruger/3292

http://mediawatch.dk/mediekritik-skal-kobles-med-markedsforstaelse

Nå, mere vil jeg heller ikke blande mig. 

Fremhævet af Journalisten
Christian Barfoed
25.04.08 14:50
Re: Politiken beklager undercover-fejl på tryk

..ok Martin, jeg tager det roligt. Blev bare vred - fatter ikke, hvad der foregik i hjernerne på dem, der fandt på det.....

 

vh christian

Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen