Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:58 11.07.2022 Sandra Kaarsgaard

Politiken beklager klumme om flere år gamle udsendelser

Poul Erik Skammelsen skal løbe rundt i nyhedsstudiet på TV 2, mens DR har skræddersyet studiet, så det passer til Kåre Quist.

Det kunne man læse i klummen ’Det er synd for Poul Erik Skammelsen’ både online og i lørdagens printudgave af Politikens debatsektion, hvor Politikens tv-anmelder sammenlignede udsendelser med henholdsvis Poul Erik Skammelsen og Kåre Quist som vært på Nyhederne på TV 2 og TV Avisen på DR1. Blandt andet havde anmelderen sammenlignet studiestørrelser, kamerabevægelser og talt antallet af skridt, nyhedsværterne tog i en udsendelse.

Udover sammenligningerne nævnte Politikens anmelder ‘Søndagsmagasinet’, som dog hedder ’21 Søndag’.

Men beskrivelserne og sammenligningerne af studierne er forældede og beror sig på fire år gamle udsendelser. Det har fået Politiken til at bringe en rettelse af både forældede informationer og forkerte programnavne, og hvori de kalder det en ‘meget beklagelig fejl’.

For skridtene er blevet færre siden 2018, hvor TV 2 ændrede sit studie i forbindelse med ændring af sendefladen. Og faktisk har Poul Erik Skammelsen ikke været nyhedsvært siden marts 2022, hvor han skiftede job til korrespondent for TV 2 i forbindelse med krigen i Ukraine.

”Klummen er derfor efter publicering blevet opdateret, så alle beskrivelser af Poul Erik Skammelsen i TV 2’s studie er omskrevet til datid. Samtidig er artiklens overskrift og underrubrik ændret. Politiken undskylder,” skriver Politiken i rettelsen.

SENESTE NYT

Flere nyheder