Politiken afviser angreb fra Kristeligt Dagblad

Politikens kulturredaktør Anita Bay Bundgaard afviser påstanden om, at hun er rådgiver for Margrethe Vestager.

Politikens kulturredaktør Anita Bay Bundgaard afviser påstanden om, at hun er rådgiver for Margrethe Vestager.Flere spærrede øjnene op, da man forrige søndag kunne læse i Politiken, at avisens kulturredaktør angiveligt også er rådgiver for lederen af de Radikale, Margrethe Vestager.

Sammen med et portræt om Vestager i sektionen PS bragte Politiken en lille faktaboks over den Radikale leders rådgivere. Her kunne man finde kulturredaktør Anita Bay Bundegaards navn ved siden af Vestagers nærmeste politiske allierede og spindoktorer.

Det er blandt andet faldet Kristeligt Dagblads nyhedsredaktør for brystet.

»En af avisens mest fremtrædende profiler er altså en personligt engageret part i den valgkamp, som hun samtidig i avisen – i henhold til Politikens egne regler for habilitet og etik – skal foregive at sikre en uafhængig og kritisk dækning af,« skrev Jesper Duvå i lørdags i et debatindlæg.

"Læserne og i videre forstand offentligheden må undre sig. Politikens ledelse kan åbenbart ikke se problemet i, at en af avisens tungeste redaktører egenhændigt prøver at genetablere dens parløb med De Radikale," fortsatte Jesper Duvå med henvisning til, at Politiken forlængst har klippet det officielle bånd over til partiet De Radikale.

Anita Bay Bundegaard har som ung været studentermedhjælper for radikale profiler som Marianne Jelved og har stillet op for partiet flere gange, dog uden at opnå valg. Hun var desuden i perioden december 2000 til november 2001 Radikal udviklingsminister i regeringen ledet af Poul Nyrup Rasmussen.

Men Anita Bay Bundegaard afviser kritikken, som hun mener er baseret på en misforståelse.

»Kigger man på listen i PS den søndag, er det tydeligt at det, der beskrives, er Margrethe Vestagers netværk og ikke hendes rådgivere. Hendes mand og hendes professionelle rådgiver står for eksempel side om side på listen. Jeg har tidligere siddet i regering med Margrethe Vestager og er bestemt en del af hendes netværk, men jeg er ikke hendes politiske rådgiver,« skriver Bundegaard i en mail til Journalisten.dk.

0 Kommentarer