Politiinspektør: Politiken glorificerer rockere

Politiken er mikrofonholder for kriminelle og er med til at gøre rockerkrigen værre, mener politiinspektør. Han kritiserer mediernes ansvarlighed efter Politiken har bragt et stort interview med Bandidos-kongen på forsiden.

Politiken er mikrofonholder for kriminelle og er med til at gøre rockerkrigen værre, mener politiinspektør. Han kritiserer mediernes ansvarlighed efter Politiken har bragt et stort interview med Bandidos-kongen på forsiden.

»Som politiinspektør i Københavns Politi med ansvar for efterforskning undres jeg til stadighed over, hvad der får et dagblad som Politiken til at agere mikrofonholder for kriminelle personer.«

Det skriver Svend Foldager i et læserbrev i Politiken i dag. Han mener, at Politiken bør overveje sit moralske medansvar for rockerkrigen og en optrapning af konflikten, når de mandag bragte et stort interview med Bandidos-kongen Jim Tinndahn lavet i hans tilholdssted i Sverige.

»Når Politiken stiller sin forside til rådighed, for at den ene organisation kan true den anden, pådrager avisen sig, efter min mening, et medansvar for, at en konflikt kan optrappes,« skriver Svend Foldager.

Han mener, at Politiken glorificerer rockerkongen i interviewet.

»Det siver næsten fra artiklen, at journalisten er benovet over at møde en kriminel, kendt og frygtet person, når de endda tilføjes, at rockeren har et mærke med "Expect no mercy" på brystet.«

På den måde svigter Politiken et moralsk ansvar for at være med til at undgå, at nye medlemmer bliver hvervet til rockergrupper som Bandidos. Et ansvar, som flere medier ifølge politiinspektøren svigter.

»Jeg ville ønske, at medierne i højere grad påtager sig et medansvar for hverken at glorificere, legitimere eller stimulere en medlemshvervning til de kriminelle organisationer, når kriminalstoffet skal dækkes. Allerhelst så jeg, at medierne fravalgte at bringe artikler af denne type, der kun tjener til en optrapning af konflikter i det kriminelle miljø,« skriver han.

Du kan selv vurdere interviewet med Bandidos-chef Jim Tinndahn her.

1 Kommentar

Ole Brockdorff
18. JUNI 2010
Re: Politiinspektør: Politiken glorificerer rockere

Dagbladet Politiken har længe haft deres sympati placeret hos Bandidos-rockerne, der som bekendt samarbejder med alle de store indvandrerbander som Den Internationale Klub og Black Cobra samt banden på Blågårds Plads, for avisen bringer aldrig nogensinde bare èn dybdeborende kritisk artikel eller reportage om disse gruppers kriminelle adfærd, hvorimod de konstant vælter rundt i HA-rockernes kriminelle aktiviteter.

 

For et par uger siden bragte avisen også fire store interviews med Abde Benarabe fra Marokko, også kendt under navnet ”Lille A”, og leder af banden på Blågårds Plads i København sammen med broderen ”Store A”. Her fortæller ”Lille A” en rørende historie om, at uvenskabet med HA begyndte med, at Brian Sandberg prøvede at rekruttere nogle af deres folk, men her skred ”Lille A” omgående ind for at de unge på Blågårds Plads ikke skulle komme ud i kriminelt uføre med HA.

http://politiken.dk/indland/article976449.ece

Når man har læst de fire interviews efterlader dagbladet Politiken et klart indtryk af, at Blågårds Plads-banden egentlig slet ikke er kriminelle gangstere, men derimod blot nogle stakkels muslimske indvandrere, der har isoleret sig fra os danskere, fordi de føler sig behandlet som andenrangsborgere af samfundet, og det må vi så bare alle sammen leve med. 

 

Også under det personlige træf med ”Lille A” gløder journalisten fra dagbladet Politiken af benovelse over, at han møder selveste Bossen af banden på Blågårds Plads, og ikke på noget tidspunkt kommer den udsendte reporter ind på den kriminalitet, der i mange år er udgået fra dette beboelsesområde, som engang var trygt og godt at bo i for alle mennesker, uanset etnisk og kulturel samt religiøs baggrund. 

 

Så, ja, dagbladet Politiken agerer i sandhed mikrofonholdere for nogle af de værste kriminelle bandemedlemmer i landet, nemlig Bandidos og Blågårds Plads-banden, og Svend Foldager fra Københavns Politi har ret, når han påpeger det uheldige i, at medierne glorificerer og legitimerer disse kriminelle bander unødigt, for det får helt sikkert alt for mange unge mennesker fra begge sider til at blive tiltrukket af bandemiljøerne.

 

Og hvem ønsker det?