Politiet ransager hos Aller og to journalister

Københavns Vestegns Politi har her til morgen ransaget Aller Media, Bogkompagniet samt hos to journalister. Der er samtidig rejst sigtelse mod både Aller Media og de to journalister

Københavns Vestegns Politi har i dag ransaget Aller Media og hos to journalister. Den ene af journalisterne er Ken B. Rasmussen, der har skrevet bogen 'Livet, det forbandede', som satte gang i skandalen om overvågning. Også hans forlag, Bogkompagniet, er blevet ransaget.

Politiet oplyser, at der samtidig er rejst sigtelse mod både Aller Media A/S og mod de to mistænkte journalister for at videregive personfølsomme oplysninger.

"Dagens ransagninger drejer sig om at sikre beviser hos mistænkte," udtaler politiinspektør Bent Isager-Nielsen i en pressemeddelelse.

Ransagningerne sker med retskendelser fra Retten i Glostrup, og i alt fire adresser i Storkøbenhavn er blevet ransaget. De er sket i samarbejde med Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, lyder det.

De to journalister er blevet anholdt. De vil nu blive afhørt og derefter løsladt. Om de to journalister skriver Københavns Vestegns Politi:

"De er under mistanke for i et større antal tilfælde som ansatte på Se & Hør at have formået en tidligere IBM-ansat med adgang til data hos Nets – den såkaldte "tys-tys kilde" – til uberettiget at have skaffet sig adgang til andre personers oplysninger hos IBM og Nets og mod betaling af et større beløb at udlevere de to firmaers forretningshemmeligheder i form af en række offentligt kendte personers kreditkortoplysninger til ansatte på Se & Hør."

Aller Media er blevet sigtet, fordi virksomheden ifølge politiet er "den juridiske person" med ansvaret for Se og Hør.

Bogkompagniet er blevet ransaget, men politiet understreger, at forlaget ikke er sigtet eller mistænkt.

"Der venter fortsat en betydelig efterforskning med undersøgelser af materiale, vi har beslaglagt, afhøringer af vidner og mistænkte med videre," udtaler politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

Rettet 11.15: Københavns Vestegns Politi havde begået en fejl i pressemeddelelsen. Der stod, at SKAT deltog i ransagningen, men det var ikke korrekt.

0 Kommentarer