Politiet forventer flere sigtelser og afhøringer

Der kommer ikke flere ransagninger i dag, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen til Journalisten, efter at politiet har ransaget Aller og to journalisters private hjem. »Men efterforskningen fortsætter, og der vil formentlig også blive rejst flere sigtelser, lavet flere afhøringer og måske også flere ransagninger.« Det har intet med pressefrihed at gøre, fastslår han

Københavns Vestegns Politi har her til morgen ransaget både Aller Media A/S, forlaget Bogkompagniet og to journalisters private hjem.

»Der foregår ikke flere ransagninger i dag. Men efterforskningen fortsætter, og der vil formentlig også blive rejst flere sigtelser, lavet flere afhøringer og måske også flere ransagninger. Vi har tænkt os at gå så langt, som vi kan tillade os at gå – journalister har selvfølgelig krav på samme beskyttelseshensyn som andre,« fortæller politiinspektør Bent Isager-Nielsen til Journalisten.

Både Aller Media og de to journalister er blevet sigtet i det, der er blevet kaldt Danmarks største medieskandale. De er sigtede for at viderebringe personfølsomme oplysninger.

Ikke hverdagskost at ransage hos journalister

De to journalister er nu blevet anholdt og vil blive afhørt. Herefter bliver de løsladt, oplyser politiet. Den ene af de to journalister er tidligere Se og Hør-reporter Ken B. Rasmussen – manden bag bogen 'Livet, det forbandede', som startede skandalen.

Bent Isager-Nielsen fortæller, at det er usædvanligt for ham og hans stab at ransage journalisters private boliger.

»Det er da ikke hverdagskost at ransage hos journalister, så vi har også studset lidt over det. Men nu er det der, mistankegrundlaget ligger, som vi ser sagen,« siger han.

Intet med pressefrihed at gøre

Bent Isager-Nielsen fortsætter:

»De overvejelser, der er om pressefrihed og så videre, dem gjorde vi os sådan set allerede, da vi valgte at gå ind i sagen. Og da vi var enige med juristerne om, at der er sket straffelovsovertrædelser, så gør vi ikke forskel på Jørgen Hattemager og Kong Salomon – det her kører lige efter lovens bestemmelser. Det har intet med pressefrihed at gøre, det handler om mistanke om grov kriminalitet.«

Han sammenligner situationen, hvor politiet ransager hos journalister, med at ransage hos politifolk.

»Vi har også af og til sager mod politifolk. Det er ikke hverdagskost, men det sker. Og så gør vi ingen forskel.«

Ransaget forlaget

Politiet har også ransaget hos forlaget Bogkompagniet, som har udgivet bogen 'Livet, det forbandede'. Det er sket, selv om hverken forlaget eller forlagschefen er under mistanke, fastslår Bent Isager-Nielsen.

Forlaget er ikke under mistanke. Hvad er det, I har ledt efter hos dem?

»Vi har ledt efter beviser i sagen. Det kan både være dokumenter, it og så videre. Det kan jeg ikke komme nærmere ind på. Men det er vigtigt at understrege, at den ransagningskendelse er hentet under den paragraf, der handler om at ransage hos ikke-mistænkte for at finde noget, der måske kan bruges i en sag mod mistænkte.«

Allers adm. direktør, Pål Thore Krosby, ønsker ikke at kommentere sagen.

2 Kommentarer

Max Kim Tobiasen
14. MAJ 2014
Off-topic - årh hvor jeg
Off-topic - årh hvor jeg hader at lave slå og grammatikfejl og først se dem når en kommentar er blevet publiceret uden mulighed for at rette det.

Er det ikke noget i skal have gjort noget ved inde på journalisten?

;-)
Max Kim Tobiasen
14. MAJ 2014
Det er nu ikke alle der
Det er nu ikke alle der bliver nehandlet ens af politiet.

d. 27 november 2013 blev Gottfrid Svartholm anholdt af det Danske politi sigtet for at have hacket ind i det Danske CPR nummer system, altså en ulovlighed der ligger ganske tæt på NETS skandalen i omfang og type. Om noget er NETS skandalen mere alvorlig idet ulovlighederne foregik systematisk over flere år, og for økonomisk vindings skyld.

Svartholm er her et halvt år efter stadig i isolationsfængsel uden at hans sag er kommet for en ret. Forklaringen er at han hvis han går frit omkring kan ændre på bevismaterialet. I NETS skandalen er det først nu efter 14 dage der overhovedet bliver foretaget ransagninger. Der er stadig ingen anholdelser, selvom mistanken er mindst lige så velbegrundet som i Svartholm sagen.

Hvis de to sager skulle have været behandlet ens skulle en række journalister og chefredaktører på nuværende tidspunkt sidde i isolationsfængsel indtil deres sag kommer for om et halvt års tid. Det er ikke tilfældet.

Så nej, ikke alle sager bliver behandlet ens. Enhver journalist med næse for magtstrukturer vil kunne gennemskue hvorfor.