Politiet fik ingen Plummer-optagelse

»Jeg mener, at bogen er rigelig dokumentation i sig selv, når Plummer verificerer citaterne,« siger Kurt Lassen efter sin vidneforklaring hos politiet.

»Jeg mener, at bogen er rigelig dokumentation i sig selv, når Plummer verificerer citaterne,« siger Kurt Lassen efter sin vidneforklaring hos politiet.

I formiddags skulle Kurt Lassen møde op hos Københavns Politi for at afgive vidneforklaring. Forfatteren til Plummer-bogen var blevet bedt om at medbringe hele lydoptagelsen med Kenneth Plummer, fordi generaldirektøren muligvis har videregivet fortrolige oplysninger.

»Jeg har lige været til en lang, detaljeret gennemgang af hele sagens forløb og baggrund,« siger han til Journalisten.dk.

Kurt Lassen udtalte i går, at han ikke ville give lydoptagelserne til politiet, og den beslutning stod han fast ved. Det er først, hvis der bliver tale om en decideret retssag mod Plummer, at Kurt Lassen kan blive tvunget til at udlevere hele optagelsen.

Til dagens afhøring foregik det ganske roligt:

»Jeg fortalte om omstændighederne. Politiassistenten skrev et referat, og jeg godkendte det – til citat,« siger han.

Det er uvist, om politiet har valgt at tage sagen op på baggrund af en politianmeldelse mod Plummer fra Hørsholms tidligere borgmester Uffe Thorndahl. Han anmeldte Kenneth Plummer for brud på straffelovens paragraf 152 om videregivelse af fortrolige oplysninger. Plummer mener ikke, at der er tale om fortrolige oplysninger, når dele af mediebranchen i forvejen var bekendt med dem.

3 Kommentarer

Dan Jensen
26. NOVEMBER 2010
Re: Politiet fik ingen Plummer-optagelse

Erik Haaest:

Du skriver:

"Folk skal vide, når de åbner sig, at de kan stole på hans tavshed."

Mjah bum bum.

 Du kan vel godt selv se, at det ikke helt flugter med Lassen/Plummer-tingen?

 Og

 "Den journalist, der udleverer sine kilder, sine notater og andet, han betragter som privat, vil aldrig kunne fortsætte sit arbejde."

 Jeg er jo enig. Men i denne sag har Kurt Lassen jo allerede udleveret det hele - nemlig i sin bog.

Erik Haaest
25. NOVEMBER 2010
Re: Politiet fik ingen Plummer-optagelse
Til Dan Jensen!
Det ville da være en begavet og rigtig begrundelse.
Den journalist, der udleverer sine kilder, sine notater og andet, han betragter som privat, vil aldrig kunne fortsætte sit arbejde.
Folk skal vide, når de åbner sig, at de kan stole på hans tavshed.
At han røbede Kenneth Plummer er en ganske anden sag. Det ville jeg også have gjort.
Manden er jo en 'skidtsak', der misbruger sin høje løn, betalt af livensbetaler og skatteydere.
Havde Kurt Lassen tiet, ville man med rette kunnet have bebrejdet ham, at han skjulte en forbrydelse - og det er straks en anden sag.
Tror du, at f.eks. jeg kunne have skrevet i 52  år uden en eneste gang at være ude for, at nogen har hævdet, at jeg har løjet - eller beholdt lånt materiale?
Dan Jensen
25. NOVEMBER 2010
Re: Politiet fik ingen plummer-optagelse

Hvorfor er det lige, at Hr Lassen ikke vil udlevere optagelsen? Han har jo allerede skrevet det hele, så det kan ikke være pga kildebeskyttelse.

 Er det bare for at spille fandango og vise, at han er en 'rigtig' journalist, der ikke udleverer sit materiale til nogen som helst - og slet ikke autoriteter?