PET-bog

Politiet dropper sag mod Politiken

Politikens chefredaktør, Christian Jensen, er ikke længere sigtet i sagen om offentliggørelsen af bogen ’Syv år for PET’

For et par måneder siden valgte politiet at frafalde en sigtelse mod Politikens ansvarshavende chefredaktør, Christian Jensen, der handlede om udgivelsen af bogen ’Syv år for PET’ i Politikens spalter.

Det skriver Politiken.

Sigtelsen drejede sig om, hvorvidt Christian Jensen og Politiken ved offentliggørelsen var med til at videregive fortrolige oplysninger i sagen.

Chefredaktøren er allerede blevet idømt en bøde på 100.000 kroner for at have brudt et fogedforbud, da Politiken bragte bogen ’Syv år for PET’ i fuld længde. Derudover har chefredaktører på en række andre medier også været sigtet, da de bragte brudstykker fra bogen.

”Det er en stor glæde for mig, at man efter så grundige undersøgelser og efterforskning er nået frem til, at der ikke er nogen sag at rejse,” siger Christian Jensen til Politiken, som også bebuder et længere interview med chefredaktøren om sagen.

Krævede millionbøde

Forfatteren til bogen, Politiken-journalist Morten Skjoldager, blev politianmeldt i 2016, da bogen skulle udkomme, og i 2018 blev han sigtet.

Også den sigtelse er tidligere frafaldet.

PET valgte efter Politikens udgivelse af ’Syv år for PET’ at lægge sag an mod JP/Politikens Hus og chefredaktør Christian Jensen med krav om 15 millioner kroner i bøde og fire måneders fængsel til Christian Jensen.

I byretten blev udfaldet dog sådan, at bladhuset blev idømt at betale en bøde på 100.00 kroner, mens Christian Jensen fik en bødestraf på 50.000 kroner.

Den dom blev skærpet i Østre Landsret den 13. februar sidste år, så JP/Politikens Hus skulle betale en bøde på 250.000 kroner og Christian Jensen en bøde på 100.000 kroner.

0 Kommentarer