Politi mod pressen

 Sigtelser, bøder og straffesager mod journalister hober sig op.RETSLIGT. Adskillige journalister er netop nu i politi- og anklagemyndighedernes søgelys for at have passet deres arbejde. Politiet efterforsker, rejser sigtelser og udsteder bøder mod både avismedarbejdere og tv-reportere - ofte efter at journalisterne har afsløret forbrydelser eller huller i systemet.

 
Sigtelser, bøder og straffesager mod journalister hober sig op.

RETSLIGT. Adskillige journalister er netop nu i politi- og anklagemyndighedernes søgelys for at have passet deres arbejde. Politiet efterforsker, rejser sigtelser og udsteder bøder mod både avismedarbejdere og tv-reportere – ofte efter at journalisterne har afsløret forbrydelser eller huller i systemet.

Studievært Morten Spiegelhauer fra TV2s Operation X har i august modtaget en bøde på 10.000 kroner fra Varde Politi, der vil straffe ham for at have deltaget i ulovlig handel med truede dyr. Det sker, efter at Operation X sidste år afslørede en jysk mellemhandler, der videresolgte traner og en abe. Tv-programmet forpurrede ulovlighederne og medførte, at dyrene forblev på deres pladser i Blåvand Mini Zoo. Alligevel ønsker politiet journalisten straffet.

Københavns Politi har på samme måde sendt en bøde på 12.000 kroner til Jacob Adrian Mikkelsen og Henrik Lindahl Christensen fra DR i Århus. Journalisterne har til en kommende tv-udsendelse afsløret illegal handel med fyrværkeri og afleverede efterfølgende otte krysantemumbomber på Københavns Politigård. De nægter at betale og skal i retten 5. september.

Københavns Politi har også sigtet TV2-reporter Yigal Znaty og en fotograf for ulovligt at have indkøbt 750 stk. ammunition og et haglgevær. I TV2 Nyhederne dokumenterede de, at våbenloven ikke bliver overholdt, og afleverede bagefter deres beviser til politiet. Der kvitterede med sigtelser og en endnu ikke afsluttet efterforskning.

Desuden har lederen af TV2 Østjylland, Peter Kramer, netop måttet æde en bøde på 10.000 kroner udstedt af Silkeborg Politi. I samarbejde med pårørende til en ældre dame havde stationen opsat skjult kamera på et plejehjem i Silkeborg og blev efterfølgende meldt til politiet af Foreningen af Offentligt Ansatte.

Samme fagforening har politianmeldt Bastard Film for at have filmet med skjult kamera på Plejehjemmet Fælledgården i København.

Endelig blev Ekstra Blads-brødrene Kåre og Sverre Quist den 21. august idømt i alt 50 dagbøder for dokumentfalsk. Det skete efter afsløringer af, hvor nemt det var at få pas, kørekort og andre offentlige dokumenter i fremmede personers navn.

0 Kommentarer