Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:46 24.01.2023 Sebastian Goos

Politi beskyldes for at clickbaite efter ”eksplosion” i Sverige

Politi beskyldes for at clickbaite efter ”eksplosion” i Sverige

Arkivfoto. Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

Det løb land og rige rundt, da svensk politi for nogle dage siden kunne melde om en ”eksplosion ved Laholms Avis’ redaktion” i den svenske by Laholm.

Laholms Avis, eller Laholms Tidning på svensk, var dog sidst med nyheden, da den ved selvsyn kunne konstatere, at eksplosionen faktisk bare var et stykke kraftigt fyrværkeri i form af strygere, der var tapet sammen.

”Jeg har egentlig ingen kritik af mediernes rapportering, selv om det gik vældig hurtigt. Det er klart, at når politiet oplyser, at der er sket en eksplosion ved en redaktion, så skal man berette om det. I virkeligheden er det godt, at man tager trusler mod medier og journalister alvorligt,” lyder det indledningsvist fra Laholms Tidnings chefredaktør, Joakim Ormsmarck, til svenske Journalisten.

Adskillige store svenske medier nåede nemlig at sende artikler og pushnotifikationer ud til brugerne om ”eksplosionen”.

”Men jeg er lidt undrende over for, at politiet begiver sig ud i clickbait. De havde aldrig skrevet navnet på virksomheden, hvis det havde været Pelles tøjbutik eller Ica Nära (et supermarked, red.),” siger chefredaktøren videre til svenske Journalisten.

Ifølge svenske Journalisten var det faktisk en af avisens journalister, der indrapporterede hændelsen til politiet, som derefter sendte en melding ud om en ”eksplosion” uden at have undersøgt gerningsstedet.

Og Laholms Tidning blev faktisk de sidste til at bringe nyheden, men udkom med det rigtige, konstaterer chefredaktøren.

Siden har de svenske medier også bragt flere detaljer om ”eksplosionen”.

I SVT kan man blandt andet læse en øjenvidneberetning fra Stig-Ove Ekblom der arbejder i en butik i nærheden:

”Der lød et kæmpe brag, så katten sprang. Det lød som en eksplosion, ligesom når et dæk eksploderer. Det lød bestemt ikke som et lille stykke fyrværkeri,” siger han.

SENESTE NYT

Flere nyheder