Overenskomst

Podcastproduktionsselskab tegner overenskomst med DJ

Aftale er historisk, fordi Rakkerpak Productions er den første danske podcastvirksomhed, der tegner en overenskomst

De godt 10 journalistiske medarbejdere på podcastproduktionsselskabet Rakkerpak har nu fået bindende papir på deres løn- og arbejdsvilkår med en DJ-overenskomst.

Det skriver Dansk Journalistforbund i en pressemeddelelse.

Det glæder direktør i Rakkerpak Productions Tor Arnbjørn.

”Det har i lang tid været vores ambition at få en overenskomst på plads. Vi har som produktionsselskab været i gang siden 2019 og føler, at en overenskomst er et naturligt og glædeligt skridt på vejen fra at være start up-virksomhed til at konsolidere os,” udtaler han.

Rakkerpak Productions producerer primært journalistiske podcasts til forskellige kunder, blandt andre DR, Radio4, DJØF og Journalistens kommunikationspodcast ’Budskab’. Der er rundt regnet 10 medarbejdere, der nu får gavn af overenskomsten.

”Med den her aftale skriver Rakkerpak historie, for de er første podcast-producent, som tegner overenskomst med og for deres medarbejdere. Nu kan man lytte til podcast uden at få røde ører. I DJ er vi glade for aftalen, som sikrer medarbejderne ordnede forhold og lokal repræsentation. Tillykke til både medarbejderne og til Rakkerpak med overenskomsten,” udtaler formand for Dansk Journalistforbund Tine Johansen.

Aftalen giver Tor Arnbjørn ”ro i maven”, når han fremover skal ansætte nye medarbejdere.

”En overenskomst er en aftale, som der er sagt god for på begge sider af bordet, og ikke bare noget, jeg har griflet sammen på et stykke papir. Der er selvfølgelig nogle økonomiske forpligtelser i det for os som virksomhed, men jeg har oplevet stor forståelse og lydhørhed fra DJ’s side for, at podcastbranchen er relativt ny og ikke præget af en voldsom økonomi,” udtaler Tor Arnbjørn.

0 Kommentarer