Plummers afgang skaber ny røre om lydfil

Tillidsmand på DR Nyheder opfordrer DR's fungerende generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, til at genoverveje beslaglæggelsen af den famøse lydfil, som Plummer har overdraget til hende. Maria Rørbye Rønn afviser at genåbne sagen.

Tillidsmand på DR Nyheder opfordrer DR's fungerende generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, til at genoverveje beslaglæggelsen af den famøse lydfil, som Plummer har overdraget til hende. Maria Rørbye Rønn afviser at genåbne sagen.

Den hemmelige lydfil i lækagesagen, som tidligere generaldirektør Kenneth Plummer beslaglagde og opbevarede i en bankboks, er nu overgivet til konstitueret generaldirektør i DR.
»Jeg har overdraget sagen til konstitueret generaldirektør Maria Rørbye Rønn. Det er nu hendes hovedpine,« siger Kenneth Plummer til Journalisten.dk.
Dermed er der mulighed for at vurdere sagen med friske øjne, og tillidsmand på DR Nyheder Dines Boertmann opfordrer til, at DR's ledelse slipper grebet om filen.
»Journalistgruppen i DR har hele tiden ment, at det var kontroversielt, at DR's ledelse beslaglagde filen. Journalisten bag den har forklaret, at den ikke er optaget som led i et struktureret research for DR, men har privat karakter. Præcis som hvis du taler med en borddame til en fest – ejer DR så også den samtale og alle vores tanker? Hun burde give den tilbage til ejermanden.«
Hvis DR frigiver filen, vil det også øge mulighederne for, at sagen kan dækkes journalistisk.
»Som journalist er det klart, at jeg mener, at lydfilen er hamrende interessant. I dag er der rejst sigtelse mod Jakob Winther, det overhaler til dels indholdet af lydfilen, men stadigvæk har filen stor journalistisk interesse,« fastslår Dines Boertmann.
Maria Rørbye Rønn glider af på Journalisten.dks henvendelser i sagen. Siden tirsdag har vi forsøgt at få hende til at kommentere. I dag torsdag forlyder det, at hun er »ude af huset«, og at vi kan citere hende for følgende:
»Jeg ønsker ikke at gå ind i en masse spekulationer om den sag, eftersom sagen verserer i Højesteret. DR har dog tidligere – både ved byretten og landsretten – fået medhold i vores vurdering. Det henholder jeg mig til. Vurderingen var dengang, at optagelsen har en karakter, som gør, at vi fra DR's side ikke kan anvende eller offentliggøre indholdet. Kildebeskyttelsen var vigtig dengang, og det har ikke ændret sig. Jeg bakker fuldt og helt op om den vurdering, der tidligere er foretaget.«
Journalisten har også spurgt Maria Rørbye Rønn, om hun har hørt lydfilen. Det har hun ikke ønsket at svare på.
Tilbage er, at Kenneth Plummer kunne havde valgt at give lydfilen til DR Nyheder.
– Hvorfor ikke give lydfilen til DR's øverste journalistiske chef, Ulrik Haagerup?
»Det er mit ansvar,« svarer Kenneth Plummer.

0 Kommentarer