Plummer varsler fyringer

DR skal spare op imod 120 millioner inden 2014, siger generaldirektør Kenneth Plummer, og derfor kan fyringer ikke undgås.

DR skal spare op imod 120 millioner inden 2014, siger generaldirektør Kenneth Plummer, og derfor kan fyringer ikke undgås.

Onsdagens medieforlig betyder, at DR ikke bare mister radiokanalen P2, men også de cirka 50 millioner, det koster at drive kanalen. Hvis alle sparekravene lægges sammen, lander regningen omkring 120 millioner, skriver DR Kultur.

Dén regning kan ikke betales uden fyringer. Ifølge DR Kultur kommer det til at betyde så mange fyringer, at reglen om massefyringer træder i kraft.

»DR bliver svækket. Vi går fra fire til tre radiokanaler, og vi skal effektuere en spareplan. Det vil få indflydelse på indholdet fra DR,« siger Kenneth Plummer til DR Kultur.

Ledelsen forventer, at spareplaner ligger klar i juli, og hvis bestyrelsen godkender den, så kan de første besparelser og fyringer træde i kraft allerede til september.

Bestyrelsesformand i DR, Michael Christiansen, er dog ikke helt enig med sin generaldirektør. Han mener ikke, at medieforliget er en svækkelse for DR.

»DR er ikke begejstret for dele af indholdet, og vi er kede af at miste radiokanalen. Men det nye medieforlig er ikke en katastrofe. DR er ikke svækket,« siger Michael Christiansen til Mediawatch.

0 Kommentarer