Plummer: udredning glemmer public service

DR's generaldirektør, Kenneth Plummer, er ikke begejstret for Rambølls rapport om den offentlige mediestøtte. Den glemmer mediernes betydning for kultur og sprog, siger han.

DR's generaldirektør, Kenneth Plummer, er ikke begejstret for Rambølls rapport om den offentlige mediestøtte. Den glemmer mediernes betydning for kultur og sprog, siger han.

Udredningen, som blev præsenteret fredag, er ikke kær læsning for DR. Blandt andet skal stationens største radiokanal, P3, udliciteres, ifølge et forslag i rapporten. Det er Kenneth Plummer selvsagt imod, og han argumenterer for, at DR er garantien for prioriteringen af dansk musik.

"P3 er de unges foretrukne kanal og har i dag mere end 2,3 mio. ugentlige lyttere. Samtidig spiller kanalen langt mere varieret musik, og langt mere dansk musik end nogen kommerciel kanal nogen sinde har gjort i Danmark. Hvor DR spiller musik fra 93 procent af alle nyudgivelser i Danmark, spiller de kommercielle radioer kun musik fra tre procent," siger Kenneth Plummer i en pressemeddelelse.

Ifølge udredningen skal public service-kravene sikres gennem kontrol, men det er en dårlig måde at prioritere ressourcerne på, mener Plummer, der også efterlyser et generelt fokus på danske mediers rolle i forhold til den mediemæssige globalisering.

"Mediestøtte reduceres næsten til erhvervsstøtte, og der er fokus på indførelse af kontrolorganer og udvidede testprocedurer. Det undrer mig, at udredningen ikke i højere grad har øje for den konkurrence, som dansk indhold udsættes for fra globale mediekoncerner. I stedet er der flere forslag, som går på at øge kontrollen med hvem, der skal levere dansk indhold. Jeg forstår i bund og grund ikke, at nogen kan foreslå, at der skal tages penge fra dansk indholdsproduktion for at bruge dem på bureaukrati og kontrol," siger han.

0 Kommentarer