Plummer: Tre personer har hørt lydfil om lækage

DR's generaldirektør, Kenneth Plummer, afslører nu selv, at en tredje person i DR har hørt den omstridte lydfil, der beviser, hvem der står bag lækagen i Forsvarsministeriet.

DR's generaldirektør, Kenneth Plummer, afslører nu selv, at en tredje person i DR har hørt den omstridte lydfil, der beviser, hvem der står bag lækagen i Forsvarsministeriet.

Det fremgår af bogen "Plummer – summen af kardemommen" der går tæt på DR's generaldirektør. I afsnittet, der berører lækagesagen, citeres Kenneth Plummer for at sige:

"En af juristerne har også hørt afspilningen. Og sammen med formanden er vi de eneste tre, der har hørt den," skriver B.T. 

Hidtil har det kun været kendt, at Plummer indviede DR's politisk valgte bestyrelsesformand, Michael Christiansen, i den belastende optagelse, mens andre nøglepersoner blev holdt udenfor.

Det vakte blandt andet opsigt, at kanalens egen nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, blev nægtet adgang til optagelsen og dermed muligheden for at vurdere materialet journalistisk.

Men Kenneth Plummer siger nu, at han finder det helt naturligt, at han også lod en af DR's jurister få indsigt i den kontroversielle lydoptagelse, før han låste den inde i sit pengeskab i DR Byen.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har lavet en juridisk vurdering. Jeg har udtalt mig om juraen i det, og det kan jeg jo kun gøre på baggrund af juridisk konsultation," siger han til B.T.

Tilbage i februar kunne Journalisten.dk i øvrigt berette, at en medarbejder i DR Oplysning på eget initiativ havde båndet og videregivet optagelser fra en telefonsamtale, som har relation til sagen om den mulige lækage i Forsvarsministeriet.

Ifølge DR Presse skete dette uden forudgående aftale med ledelsen i DR, og uden at den kilde, som figurerer på lydoptagelserne, er vidende om, at samtalen er blevet optaget og videregivet.  

Siden er den tidligere spindoktor for daværende forsvarsminister Søren Gade (V), Jacob Winther, blevet sigtet for at stå bag lækagesagen.

Selve lydfilen rummer i øvrigt angiveligt beviset på, hvem der i foråret 2007 videregav en oplysning til TV 2-reporteren Rasmus Tantholdt om, at det danske jægerkorps skulle på en hemmelig mission i Irak.  

0 Kommentarer