Plummer: Pia K er »meget propagandistisk«

 DRs generaldirektør, Kenneth Plummer, går nu for første gang i rette med Pia Kjærsgaard, der i sit nyhedsbrev kritiserer DR for proportionsforvrængning. »Hendes kritik er meget propagandistisk,« siger han til Journalisten.dk.

 

DRs generaldirektør, Kenneth Plummer, går nu for første gang i rette med Pia Kjærsgaard, der i sit nyhedsbrev kritiserer DR for proportionsforvrængning. »Hendes kritik er meget propagandistisk,« siger han til Journalisten.dk.

Kenneth Plummer reagerer direkte på Pia Kjærsgaards ugentlige nyhedsbrev, hvor hun i dag bruger al pladsen på at kritisere DR: »En helt himmelråbende skæv« valgdækning i efteråret og »Proportionsforvrængning i stof-prioriteringen« er blot nogle af de kradse kommentarer fra Dansk Folkepartis leder.

Men ifølge DRs generaldirektør er der intet belæg for de hårde påstande. Og derfor vælger han helt usædvanligt at svare igen via offentligheden:

»Jeg synes, at medierne er et dårligt sted at have en konstruktiv dialog om DR i. Men jeg synes, at hendes kritik er meget propagandistisk. Og derfor har jeg netop inviteret Pia Kjærsgaard på besøg i DR Byen til en snak, for at få en mere nuanceret dialog omkring de synspunkter, hun kommer med. Det er trods alt nemmere, når man sidder over for hinanden. Så jeg håber, hun på et eller andet tidspunkt tager imod den invitation, jeg sendte for flere måneder siden,« siger Kenneth Plummer til Journalisten.dk

DRs generaldirektør er i denne uge på vinterferie i England, men har læst ugebrevet fra Pia Kjærsgaard, der har titlen »Danmarks Radio mod folket«. Og i stort set alle kritikpunkter fra Pia Kjærsgaard er han uenig:

»Jeg vil gerne understrege, at jeg er ikke enig med de påstande, hun kommer med. DR har en høj troværdighed, en høj pålidelighed og en høj journalistisk kvalitet. Og det kan jeg blot konstatere, at det når BAV-analysen for 2007 også frem til. Her lyder vurderingen, at DR er den medievirksomhed i Danmark, som vurderes højest af den danske befolkning. Og det både hvad angår pålidelighed, kvalitet og troværdighed,« siger Kennth Plummer med henvisning til den årlige Brand Asset Valuator-analyse, som udføres af Young & Rubicam.

Han tilføjer, at DR tillige er den største nyhedsformidler i Danmark, som danskerne sammenlagt bruger mest tid på.

»Det må tyde på, at danskerne værdsætter det, vi laver. Så min konklusion er, at vi gør det generelt godt,« siger Kenneth Plummer til Journalisten.dk

Han skynder at understrege, at DR naturligvis lytter til kritikken og forholder sig til den. Det hvad enten, den kommer fra eksempelvis Pia Kjærsgaard eller Ralf Pittelkow, som senest også har kritiseret DR.

I forhold til den seneste kritik fra Pia Kjærsgaard mener Kenneth Plummer dog, at den er meget diffus. Ikke mindst bemærkningen i nyhedsbrevet om DRs dækning af folketingsvalget i efteråret.

»Jeg synes ikke, at hendes kritik af valgdækningen er særlig konkret. Det er fragmenterede eksempler, hun kommer med,« siger han.

I nyhedsbrevet sætter Pia Kjærsgaard dog en meget konkret finger på en helt ny sag. Det drejer sig om DRs dækning i den forløbne weekend af dommen fra byretten i København, som udtalte, at Dansk Folkeparti begik en procedurefejl, da man ekskluderede to medlemmer af partiet i 2006.

Hertil siger Plummer:

»Jeg lagde mærke til, at både Jyllands-Posten og Berlingske Tidende brugte en del plads på den historie. Det var åbenbart en nyhed, som også andre medier har vurderet ret højt. Så det er åbenbart en væsentlig sag.«

Kenneth Plummer bemærker videre, at han og DR naturligvis er åbne for kritik.

»Det, der er vigtigt for os i DR, er, at vi er klar til at forholde os til kritik og indgå i en dialog. Så derfor skal vi naturligvis forholde os til det, der bliver sagt. Det gør vi også i det her tilfælde. Og derfor er vi ydmyge.«

DRs generaldirektør er i øvrigt enig i, at DR bør dele sol og vind lige:

»Det prøver vi også at gøre,« siger han og tilføjer:

»Men vores opgave er også at forholde os kritisk. Også til dem, der styrer landet.«

Kenneth Plummer gør afslutningsvis opmærksom på, at Syddansk Universitet netop nu forsker i valgdækningen på blandt andet DR. Et projekt, han opfatter som objektivt og uvildigt.

»Det ser jeg frem til at se resultaterne af.«

 

Læs også kommentaren fra Nyhedschef Ulrik Haagerup i Nyhedsavisen

 

1 Kommentar

Søren Rasmussen
12. FEBRUAR 2008
DR stenet ud af Nørrebro

Da jeg åbnede for DRs TV-Avis kl. 18.30 var der ikke et eneste indslag om urolighederne på Nørrebro. Hvorfor fortier Danmarks Radio, at deres medarbejdere er blevet stenet ud af Nørrebro? Det fremgår af dette interne brev fra nyhedschef Ulrik Haagerup til sine medarbejdere (tak til Snaphanen for at bringe det):

http://snaphanen.dk/

Det kan da kun være på grund af politisk korrekthed, at man forsøger at holde skjult, at man er overfaldet af indvandrer-unge på Nørrebro.