Plummer: Nyhederne på DR2 skæres ned – fyringer til september

Medarbejderne på DR2 gik her til aften hjem i protest mod DR's spareplan, som indebærer, at DR2 tvinges til at reducere antallet af daglige nyhedsudsendelser fra tre til to. Desuden nedlægges 'Talent-showet'.

Medarbejderne på DR2 gik her til aften hjem i protest mod DR's spareplan, som indebærer, at DR2 tvinges til at reducere antallet af daglige nyhedsudsendelser fra tre til to. Desuden nedlægges 'Talent-showet'.

Siden i tirsdags har direktionens spareplan ligget klar, men først for kort tid siden fik den bestyrelsens godkendelse.

Og resultatet er markante indholdsbesparelser på særligt tre områder:

  1. DRs direktion har blandt andet besluttet at skære ned på fredagsunderholdningen på DR1 fra 2011. Det betyder, at 'Talent' bliver sendt for sidste gang til efteråret.
  2. Samtidigt vil DR2 fra næste år gå fra tre daglige nyhedsudsendelser til to. 'Deadline 17' og 'DR2 Udland' bliver lagt sammen i en ny udsendelse, som angiveligt skal kombinere det bedste fra de to nuværende udsendelser. Hovedvægten i den nye udsendelse vil blive lagt på udlandsstoffet, herunder EU-dækningen.
  3. Endelig vil nogle tilbud på dr.dk forsvinde, blandt andet de såkaldte manager-spil, når de nuværende aftaler med leverandørerne udløber. 
Samlet lyder spareplan på cirka 80 millioner kroner i 2011, hvilket svarer til to procent af DRs driftsudgifter. Besparelserne sker for halvdelens vedkommende på programmer og halvdelen på service- og støttefunktioner.

Og ifølge DR's generaldirektør Kenneth Plummer har direktionen forsøgt at gennemføre en så balanceret besparelse som overhovedet muligt.

»Vi har prøvet at lave en balancering mellem det brede og det smalle. Men også mellem DR1 og DR2. Og mellem nyheder og underholdning. Og det er rigtigt, at ser man på DR 2 isoleret, så skærer man nyhederne ned, fordi vi lægger Deadline 17 og DR2 Udland sammen. Men vi kommer til at geare op på den regionale nyhedsdækning, EU og den internationale nyhedsdækning.«

Betyder det færre eller flere journalister, der skal beskæftige sig med nyhedsdækningen i DR?

»Vi går i gang hen over sommeren med at foretage den detaljerede udmøntning af spareplanen og så til september er vi klar med de stillingsmæssige konsekvenser. Så det er for tidligt, at drage nogle konsekvenser af det,« siger Kenneth Plummer til Journalisten.dk.

Spareplanen indebærer som nævnt 80 mio. kroner i 2011, men når VK-regeringens medieforlig med støtte fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er fuldt indfaset i 2014, så vil DR årligt skulle spare 120 mio. kr.

Hvornår forventer du, at I begynder at fyre folk?

»Som udgangspunkt, så er det september, hvor det kommer til at ske. Og vores målsætning er, at det skal have virkning fra 2011,« siger Kenneth Plummer og tilføjer, at der bliver tale om individuelle forhandlinger.

»Når vi gennemfører den her type processer, så kigger vi på, hvad vores fremtidige behov er. Vi ser på hvilke personalemæssige behov har vi fremadrettet, og så nedlægger vi stillinger ud fra det.«

Medarbejderne på DR2 valgte her til aften at nedlægge arbejde i protest mod besparelserne. Ifølge Pol.dk er medarbejderne på Deadline, DR2 Udland og Deadline gået hjem.

»Vi erkender og forstår, at DR efter medieforliget er påtvunget besparelser – men med beslutningen om at nedlægge to af tre velfungerende nyhedsudsendelser på DR2 er der desværre langt mellem ord og handling,« skriver journalisterne i en skriftlig udtalelse. Her hedder det videre:

»Vi hører jævnligt, at der skal satses på baggrund, dybde og perspektiv – og det forekommer uigennemtænkt at lukke DR2 Udland og Deadline 17 og slå de to unikke udsendelser sammen til ét umiddelbart ikke sammenhængende og journalistisk fokuseret program.« 

(opdateret sidst kl. 19:25)

Læs også: P1 og P2 lægges sammen – nye DAB-kanaler på vej 

0 Kommentarer