Plummer: Mette Bock skal skabe begejstring

Når Mette Bock i det nye år tiltræder som programdirektør i DR, bliver hendes store opgave at få begejstringen tilbage, siger Kenneth Plummer til Journalisten.dk. Selv er hun ydmyg over for jobbet.

Når Mette Bock i det nye år tiltræder som programdirektør i DR, bliver hendes store opgave at få begejstringen tilbage, siger Kenneth Plummer til Journalisten.dk. Selv er hun ydmyg over for jobbet.

Ifølge DRs generaldirektør har en stribe kandidater været i spil til jobbet som programdirektør efter Lars Vesterløkke. Og ansættelsesudvalget har været 'vidt omkring', siger Plummer.

»Der er blevet gjort et grundigt stykke rekrutteringsarbejde, hvilket bestyrker mig i min tro på, at det er den helt rigtige direktør, vi nu har fået om bord. Mette Bock har de menneskelige og faglige ledelseskvalifikationer, som harmonerer godt med jobbet.«

Kenneth Plummer understreger, at Mette Bock får til opgave at være en 'synlig og nær leder for de syv divisionschefer'.

»Og så skal hun være med tilat få begejstringen tilbage efter det hårde år, vi har haft hos alle medarbejderne,« siger han.

»Derudover skal hun sikre, at vi i højere grad kommer til at arbejde som ét samlet DR – ikke mindst i forhold til samarbejdet mellem DR Medier og DR Programproduktion,« siger Kenneth Plummer til Journalisten.dk.

Selv er hun påpasselig med de store programerklæringer her kort efter udnævnelsen:

»Det er så spritnyt, at jeg ikke har overblikket endnu. Jeg går ind i det med åbent sind,« siger Mette Bock til Journalisten.dk med tilføjelsen:

»Det er selvfølgelig en stor organisation med mange hjørner, som jeg vil gøre mig meget umage med at sætte mig ind i. Derfor har jeg ingen store programerklæringer på nuværende tidspunkt.«

Mette Bock understreger til gengæld, at hun anser det for at være det helt rigtige tidspunkt at starte i DR:

»Efter en turbulent periode og de her store smertefulde ting, man har været igennem, tror jeg, man står ved et vendepunkt. Og derfor er det et rigtigt spændende tidspunkt at komme til DR på. Nu handler det om at se fremad,« siger hun.

Ifølge Mette Bock ligger der i øvrigt ingen hemmelige planer om nye fyringer i 2008.

»Nye fyringer har slet ikke været et tema under min ansættelse. Det har ikke været på dagsordenen,« siger hun.

Kenneth Plummer bekræfter, at der ikke arbejdes med nye fyringsrunder:

»Vi har brugt det her år til dels at få styr på DRs økonomi og strategi og endelig at få styr på de organisatoriske rammer. Så retningen er sat, og rammerne er på plads. Nu handler det om at få virksomheden til at fungere så godt som muligt – med de rammer, vi har.«

Om det kommende år siger han:

»2008 bliver et år præget af hårdt arbejde – vi har godt nok retningen og rammerne – men det er hårdt arbejde at holde retningen og fylde rammerne ud i hverdagen.«

Læs også om ansættelsen af Mette Bock samt interview med Mette Bock om »Den Hemmelige Krig« og hvordan regeringen beklikkede Guldbrandsens troværdighed og dokumentation.

6 Kommentarer

Søren Rasmussen
18. DECEMBER 2007
Mette Bock
Svar til Jan Eskildsen: Jo, det har man da lov at håbe. Men i den vanskelige situation, som DR befinder sig i nu, burde man måske hellere have ansat en leder, der allerede har vist, at vedkommende er kvalificeret til posten.  
Jan Eskildsen
17. DECEMBER 2007
Mette Bock
Nu kender jeg kun Mette Bock fra mediernes omtale af hendes adfærd på den jydske avis, men man har før hørt om, at folk kan lære af deres fejltagelser. Kunne dette ikke ske i dette tilfælde...
Rettelse
13. DECEMBER 2007
Rettelse
Mette Bock er naturligvis søster og ikke broder til Anders Samuelsen - og begge er de altså født ind i et radikalt familiedynasti af politikere, som ofte kaldes "de jyske Helveg Petersen"... 
Søren Rasmussen
13. DECEMBER 2007
Jeg bruger kendsgerninger Jakob

I mit indlæg fremlagde jeg en række kendsgerninger vedr. Mette Bock: At hun ifølge medarbejderne var en elendig chefredaktør på JydskeVestkysten, at hun fyrede bladets Cavlingpris-modtager, fordi han sagde det samme, og at hun i lighed med Plummer svømmer ovenpå, fordi hun har gode forbindelser. Plummer er inde i varmen hos kulturministeren, og Mette Bock kommer ud af en radikal familie, og er bl.a. broder til Ny Alliance-bossen Anders Samuelsen. Enhver der kender en smule til DR ved, hvor vigtigt det er med ens netværk...Men hvilke journalistiske kvalifikationer har Plummer og Bock i grunden? 

Hvad forkert er der ved at omtale kendsgerninger? Er kritik af Plummer og Bock politisk ukorrekt? Er det kun Politikens ledelse, som man må kritisere i dette debatforum? 

Jakob Elkjær
13. DECEMBER 2007
Brug argumenter Søren

Kære Søren,

Du svinede til på en måde, som vi vurderede var ærekrænkende og i strid med vores retningslinier for debat. Du er meget velkommen til at skrive dit indlæg igen - gerne med flere argumenter. Det må gerne være skarpt, men hvis du vil tømme latrinet, så find et andet site med mere lempelige retningslinier.

mvh

Jakob Elkjær, ansvarshavende redaktør.

Flere