Plummer: DR-skandalen rammer ikke mig

Kenneth Plummer afviser, at DRs byggeskandale vil få konsekvenser for ham selv. Han har grebet ind lige så hurtigt, han kunne, siger han til Journalisten.dk.

Kenneth Plummer afviser, at DRs byggeskandale vil få konsekvenser for ham selv. Han har grebet ind lige så hurtigt, han kunne, siger han til Journalisten.dk.

»Mit ansvar i forhold til DR Byens byggeri har blandt andet været at afdække problemer og stå i spidsen for at løse de problemer. Det mener jeg, at jeg har gjort.«

Det siger DR-generaldirektør Kenneth Plummer til Journalisten.dk.

Dermed afviser han kritikken af sin ledelse, der ellers har sat spekulationer i gang om, hvorvidt han kan blive siddende i chefstolen. 

Kritikken udspringer af den revisorundersøgelse, der netop er offentliggjort, og som undersøger årsagerne til DRs byggeskandale i Ørestaden.

»Jeg tror ikke, at det her vil få konsekvenser for mig, men det er ikke det, jeg fokuserer på. Jeg fokuserer på, at vi i dag har et velfungerende DR, hvor byggeprojektet kører,« siger Kenneth Plummer.

I undersøgelsen står der, at der har været muligheder helt frem til sommeren 2006 for at bringe mere styring i byggeriet. Det inddrager den nuværende ledelse og Kenneth Plummer.

Burde du ikke have gjort noget tidligere?

»Når man starter som direktør i en virksomhed som DR med en meget kompleks struktur, så bliver man nødt til at bruge noget tid på at skabe sig et overblik og lave noget hjemmearbejde, før man begynder at handle. I virkelighedens verden tager det altså tid at gøre sådan noget, og jeg hæfter mig ved, at rapporten konkluderer, at bygge- og økonomistyringen er styrket fra sommeren 2006,« siger Kenneth Plummer til Journalisten.dk.

DRs bestyrelse betragtes også for at være i fare for at blive fyret, når medieordførerne på Christiansborg tidligst i morgen beslutter sig for, hvilke konsekvenser undersøgelsen skal have.

0 Kommentarer