Plummer: DR får seks tv-kanaler

Om få år vil danskerne kunne vælge mellem seks tv-kanaler fra DR. Digitaliseringen indebærer en række nye niche-kanaler. Den første i 2009, oplyser generaldirektør Kenneth Plummer.

Om få år vil danskerne kunne vælge mellem seks tv-kanaler fra DR. Digitaliseringen indebærer en række nye niche-kanaler. Den første i 2009, oplyser generaldirektør Kenneth Plummer.

Danskerne kan se frem til en række nye tv-kanaler fra DR. Udover DR1 og DR2 bliver der mulighed for at vælge mellem fire andre DR-kanaler i løbet af få år.

»Vi er ikke gået igang med at konceptualisere de enkelte kanaler endnu, men med det digitale tv-sendenet får vi plads til seks tv-kanaler i alt – inklusive hovedkanalen,« siger generaldirektør Kenneth Plummer til Journalisten.dk.

I første omgang er fokus på den ny børne- og historiekanal, som er en del af det gældende medieforlig. Den går i luften allerede i 2009. Og derefter er der i princippet mulighed for en ny tv-kanal om året.

»Det er noget, vi agter at fokusere meget på. Og der er ingen tvivl om, at det er en del af vores fremtid. Det harmonerer meget godt med den fragmentering, der finder sted på det øvrige mediemarked, hvor nichekanaler vinder frem på bekostning af de brede kanaler.«

Kenneth Plummer ønsker ikke på nuværende tidspunkt at lægge sig fast på specifikke kanal-koncepter, men nævner dog en række områder, hvor DR står stærkt og meget vel kunne lave tematiske tv-kanaler:

»Jeg mener, vi har et fantastisk dramakatalog, som jeg kunne forestille mig konceptualiseret. Vi har også en fantastisk satireproduktion. I det hele taget er vi stærke på kulturen, så der er mange muligheder,« siger Plummer og tilføjer:

»Alt er i virkeligheden muligt. Det er dét, der er virkeligheden i den nye digitale verden. Opgaven bliver at prioritere kræfterne.«

Det ny jordbaserede digitale tv-sendenet erstatter det nuværende sendenet i efteråret 2009. Læs mere om digitaliseringen her:

 

lanceres de

0 Kommentarer