Plummer: »Det er et enormt beløb«

En privat radiokanal med et budget på 125 millioner vil have væsentligt flere penge end P1 og P2 tilsammen, siger generaldirektør i DR, Kenneth Plummer. Han tror, den nye kanal vil blive meget svær at konkurrere med.

En privat radiokanal med et budget på 125 millioner vil have væsentligt flere penge end P1 og P2 tilsammen, siger generaldirektør i DR, Kenneth Plummer. Han tror, den nye kanal vil blive meget svær at konkurrere med.

Hvis regeringens plan om at tage P2 fra DR ved årsskiftet og i stedet sende en ny kanal med 125 millioner i udbud, vil det skabe hård konkurrence om en snæver målgruppe, mener DR's generaldirektør Kenneth Plummer.

Det nævnte budget på 125 millioner kroner årligt er meget højere end de samlede omkostninger for P1 og P2 tilsammen, siger han.

»Det beløb, der florerer, er enormt. Det er enormt til en samfundsgruppe, der allerede er begunstiget med en masse gode medietilbud,« siger Kenneth Plummer til Journalisten.dk.

Han understreger, at der stadig er tale om forhandlinger og venter stadig på den endelige beslutning. DR kunne selv tidligere i dag citere flere medieordførere for, at der vil blive afsat 125 millioner kroner årligt til en privatdrevet radiokanal, der skal have samme public service-forpligtelser som P1. Den nye kanal skal overtage P2's plads på FM-båndet, men DR må ikke selv byde på kanalen. Det ville Kenneth Plummer ellers gerne.

»Jeg håber da på, at vi får mulighed på at byde på kanalen og vise politikerne, hvilket radiotilbud vi kan lave med det budget,« siger han.

Kenneth Plummer gætter på, at hvis kanalen bliver til virkelighed, vil den have den allerhøjeste pris per lytter i hele verden.

»Det vil være meget svært at konkurrere med. Men vi har en masse dygtige medarbejdere, og nu må vi vente at se, hvad det ender med,« siger han.

Er der overhovedet lyttere nok til to P1-kanaler?

»Det tvivler jeg på, men det vil tiden vise.«

Til DR siger Enhedslistens medieordfører Per Clausen, at der ikke er lagt op til, at DR skal sende mindre klassisk musik, selvom P2 lukkes. I så fald vil det betyde, at DR's resterende tre kanaler skal overtage den klassiske musik.

»Det ville ikke være særligt hensigtsmæssigt at blande klassisk musik ind på P3 og P4. Det ville være ret ødelæggende for kanalernes profiler,« siger Kenneth Plummer.

Men bliver det ikke endnu sværere at konkurrere med den private kanal, hvis P1 samtidig skal sende en masse klassisk musik?

»Lad os nu se, hvad der sker. Vi ved, at hvis man vil lave en ordentlig kanal, skal den have en klar og entydig profil. Så jeg håber, at vi vil få en hvis frihed til selv at bestemme, hvordan vi tilrettelægger vores radio,« siger Kenneth Plummer.

Han hilser generelt ny konkurrence velkommen, men ærgrer sig over, hvis det bliver på bekostning af P2.

»Vi er kede af, hvis konkurrence skal skabes ved at afmontere vores succes med fire klart profilerede radiokanaler. Det er mange års arbejde, der har resulteret i en stor succes, som danskerne virkelig sætter pris,« siger Kenneth Plummer.

Læs også: Lars Munch: »Radio vil være naturligt for os«

1 Kommentar

Niels O. Hansen
4. MAJ 2010
Re: Plummer: »Det er et enormt beløb«

Man hører det tydeligt for sig: Verdis Aida på P3 og Eine Kleine Nachtmusik af Mozart på P4. NOT.

Hvis det virkelig er rigtigt, at der fortsat skal sendes lige så meget klassisk musik, bliver det på P1, og dermed forsvinder en stor del af sendefladen for P1, der dermed ikke kan konkurrere med den ny kanal. Det er nok heller ikke meningen.

 Politikere dur kun til én ting, og det er at fiske stemmer. Medier har de definitivt ikke forstand på.