Plummer-bogen sælger dårligt

Kurt Lassens kontroversielle bog om DR's nu forhenværende generaldirektør, »Plummer - summen af kardemommen«, flopper salgsmæssigt. Det vurderer Bogmarkedets chefredaktør. Læs fagbladets interview med Plummer-bogens forlægger.  (opdateret 14:56)

Kurt Lassens kontroversielle bog om DR's nu forhenværende generaldirektør, »Plummer – summen af kardemommen«, flopper salgsmæssigt. Det vurderer Bogmarkedets chefredaktør. Læs fagbladets interview med Plummer-bogens forlægger.  (opdateret 14:56)

Det er dagbladet Børsen, der i dag kan berette, at færre end 3000 danskere har købt "Plummer – summen af kardemommen". Et salgstal, der ifølge chefredaktør på fagmagasinet Bogmarkedet Nils Bjervig er langt under forventningerne:

»Som jeg er orienteret, kan bogen slet ikke have levet op til forlagets salgsmæssige forventninger,« siger han til Børsen.

Få uger efter udgivelsen af Plummer-bogen er den da også forsvundet fra bestsellerlisterne, oplyser Bogmarkedet, der som det eneste danske medie har abonnement på salgsdatabasen Bookscan.dk.

Det reelle salgstal er dog ikke tilgængeligt, men Nils Bjervig vurderer ud fra salgsdatabasen, at det samlede salg ligger mellem 2500 og 3000 eksemplarer, når alt tælles med.

Landets boghandlere havde oprindeligt bestilt 5000 eksemplarer, hvorefter der fluks blev sat gang i trykningen af et andet oplag. De mange ekstra bøger er derfor muligvis spildte.

I et interview til det seneste nummer af fagbladet Journalisten, som udkom i sidste uge, ærgrede forlagsdirektør Johnny Staun sig da også over, at det hele næsten gik for hurtigt.

»Kommercielt var det lidt ærgerligt, at han blev fyret så hurtigt. Jeg ville gerne have haft, at han holdt lidt længere,« udtalte Johnny Staun.

Læs her Journalistens interview med Johnny Staun.

PS: Kurt Lassen har i eftermiddag skrevet til Journalisten.dk og oplyst, at dagbladet Børsens tal er baseret på statistiske beregninger og at boger har solgt knap 6.000 eksemplarer.

(opdateret 14:56)

2 Kommentarer

Erik Haaest
22. NOVEMBER 2010
Re: Plummer-bogens salg er normalen
Sidste linie i min kommentar fik et 'ikke' for meget ind. der bør stå:
Forlaget burde ikke have overladt en så vigtig sag som at skrive den til en mand, der selv ønskede at være en del af 'sagen'.
Beklager - men det er rart, når man kan rette samme dag, man skriver en fejl. EH
Erik Haaest
22. NOVEMBER 2010
Plummer-bogens salg er normalen
Et oplag på 3.000 er absolut ikke dårligt i Danmark. 6.000 er flot. Det er kun de store forlag og de meget opreklamerede bøger, som når over disse tal.
 Selv om forlagene ikke er  meget for at indrøm me det.
Det havde klædt forlagsdirektør Johnny Staun, om han i stedet for så meget andet havde koncentreret sig om at sætte en god REDAKTØR på bogen, så den ikke kom til at ligne et makværk. Kurt Lassen er en god researcher. Men forlaget burde ikke have overladt en så vigtig sag som at skrive den til en mand, der ikke selv ønskede at være en del af 'sagen'.