Plummer blev udsat for politisk pres

Koncernchef i Berlingske Media Lisbeth Knudsen afslørede i sidste uge, at tidligere medieordfører for Venstre Jens Rohde udsatte hende for politisk pres, da hun var nyhedschef i DR. Nu siger DR's generaldirektør, Kenneth Plummer, at også han blev presset via SMS.

Koncernchef i Berlingske Media Lisbeth Knudsen afslørede i sidste uge, at tidligere medieordfører for Venstre Jens Rohde udsatte hende for politisk pres, da hun var nyhedschef i DR. Nu siger DR's generaldirektør, Kenneth Plummer, at også han blev presset via SMS.

DR er i øjeblikket i fuld gang med at jagte gamle lig i lasten. Forleden røbede Lisbeth Knudsen, at Jens Rohde truede DR på pengepungen, hvis TV-Avisen ikke øjeblikkeligt ændrede på et indslag til næste udgave.

Og nu erkender DR's generaldirektør, Kenneth Plummer, at også han har været udsat for politisk pression.

Men ikke alt får lov at komme frem. Kenneth Plummer ønsker således ikke at afsløre, hvem det var, der i foråret 2006 sendte ham en »uacceptabel« sms forud for medieforhandlingerne. 

»Det synes jeg sådan set ikke er det relevante i sagen. Det jeg synes er relevant er, hvis man som journalist eller chef, der modtager mails eller sms'er eller på anden måde modtager pres, siger fra med det samme – at man klart og tydeligt svarer tilbage, at det er en uacceptabel form og et uacceptabelt indhold. Det har jeg altid gjort og vil altid gøre. På den måde sikrer man, at armslængdeprincippet bliver holdt,« siger Kenneth Plummer til Journalisten.dk.

Journalisten skrev allerede i 2007 – baseret på anonyme kilder – at det var den daværende medieordfører, Jens Rohde (V), der også havde forsøgt at lægge pres på Kenneth Plummer. Dengang bekræftede Kenneth Plummer, at han havde fået en sms, der var ucceptabel, men uden at afsløre, hvem der havde sendt den.

I programmet "Jagten på de røde lejesvende" på DR 2 har tidligere nyhedschef på DR Lisbeth Knudsen nu åbent fortalt, at hun fik en afpresnings-sms fra Jens Rohde, der dengang var politisk ordfører og medieordfører.

Men det giver ikke Kenneth Pummer mere lyst til at fortælle, hvem han fik en sms fra.

»Det er bare repetition. Jeg vil gerne bekræfte, at jeg har modtaget en upassende henvendelse. Det, jeg har gjort, er at melde fra og sige: 'Det her vil jeg ikke acceptere og være med til. Det er sådan, man skal håndtere sådanne situationer,« siger Kenneth Plummer.

Han mener ikke, at politisk pres bedre kunne bekæmpes ved at lægge det offentligt frem.

»Der er nogle ting, som man bare skal tage stille og roligt bilateralt. Det, synes jeg, er den mest professionelle måde at håndtere den slags ting på,« siger generaldirektøren.

1 Kommentar

Erik Bjørn Møller
4. OKTOBER 2010
Re: Plummer blev udsat for politisk pres

 

Hvor er nyheden...???