Plummer afviser Foghs kritik

 DRs generaldirektør Kenneth Plummer understreger i striden om »Den hemmelige krig«, at han vil værne om DRs uafhængighed.Forsvar. Kenneth Plummer afviser over for Journalisten den kritik, statsminister Anders Fogh Rasmussen retter mod Christoffer Guldbrandsens dokumentarfilm »Den hemmelige krig«.

 
DRs generaldirektør Kenneth Plummer understreger i striden om »Den hemmelige krig«, at han vil værne om DRs uafhængighed.

Forsvar. Kenneth Plummer afviser over for Journalisten den kritik, statsminister Anders Fogh Rasmussen retter mod Christoffer Guldbrandsens dokumentarfilm »Den hemmelige krig«.

»DRs opgave er at agere politisk uafhængig. Hvis vi går bort fra det, så er vores relevans truet. Jeg garanterer, at hvad den politiske uafhængighed angår, så kommer vi aldrig til at gå på kompromis,« siger Kenneth Plummer.

Meldingen falder, efter at Anders Fogh Rasmussen i sidste uge til Berlingske Tidende udtalte, at der er så mange fejl i dokumentarfilmen, at DR har et stort troværdighedsproblem.

»De indslag, som Danmarks Radio har bragt, er fuldstændig fordrejede i forhold til de oplysninger, vi har i regeringen, og som vi har videregivet til Folketinget,« sagde statsministeren i Berlingske Tidende.

Men Plummer afviser, at DR har et problem:

»Generelt viser utallige analyser, at DR er klart det mest troværdige mediehus i danskernes øjne og ører,« siger Kenneth Plummer.

Meningsudvekslingen er kulminationen på debatten om en film, der undersøger grundlaget for dansk deltagelse i krigen i Afghanistan. Flere medier, blandt andet Nyhedsavisen, har sat spørgsmålstegn ved den måde, kilderne i »Den hemmelige krig« er citeret på.

Statsministeren opfordrer på baggrund af kritikken DR til at iværksætte en intern undersøgelse af filmen. Men også her afviser Plummer:

»Hvis statsministeren og forsvarsministeren mener, DR har begået substantielle fejl, så har vi i Danmark et pressenævn, som håndterer netop den type sager,« siger han.

Samtidig med, at Kenneth Plummer afviser statsministerens kritik, erkender han, at DR har begået »et par mindre fodfejl« i forløbet. TV Avisen har blandt andet bragt en forkert oversættelse af en kilde.

Kenneth Plummer har selv et enkelt kritikpunkt af hele forløbet omkring filmen. Han mener, at den blev for massivt foromtalt. Flere medier fik lov at se uddrag, før den havde premiere.

»Jeg synes, vi skulle have holdt en lavere profil forud for lanceringen af filmen. En lang række medier tog sagen op og begyndte at gå efter nøglepersoner for at dække sagen. Det er problematisk, når nøglepersonerne ikke har set filmen endnu. Men det er en mindre fodfejl,« siger Kenneth Plummer, der understreger, at han er både ked af og overrasket over kritikken fra landets statsminister.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right