Plummer afslører planer om ny tv-kanal

DR arbejder i al hemmelighed på at lancere yderligere en ny tv-kanal i 2010 - foruden de to andre nye kanaler, som lanceres i 2009. Dermed får DR i alt 6 tv-kanaler. YouSee gætter på en HD-kanal fra DR. (opdateret)

DR arbejder i al hemmelighed på at lancere yderligere en ny tv-kanal i 2010 – foruden de to andre nye kanaler, som lanceres i 2009. Dermed får DR i alt 6 tv-kanaler. YouSee gætter på en HD-kanal fra DR. (opdateret)

I et interview med Journalisten.dk fortæller DRs generaldirektør, Kenneth Plummer, at DR nu for alvor satser på nicheprægede tv-kanaler, og at der i de næste to år skrues op for antallet af tv-kanaler.

I forvejen er det planen at lancere både en børne- og en historiekanal. Endvidere blev det for nylig besluttet at gøre DR Update tilgængelig som selvstændig tv-kanal på det digitale tv-sendenet.
Men derudover har DRs ledelse nu besluttet, at de danske tv-seere skal kunne vælge yderligere en nichekanal.
»Vi arbejder på at lancere endnu en nichekanal i 2010. Lige nu har vi flere ideer på tegnebrættet. Men man kan godt forvente, at der kommer endnu en tv-kanal fra DR,« udtaler Kenneth Plummer til Journalisten.dk.

I det nuværende medieforlig, som gælder årene 2007-2010, var det ellers planen, at DR kun skulle etablere den kombinerede digitale børne- og historiekanal.
Siden besluttede et politisk flertal i januar i år at give DR mulighed for at sende DR Update på det digitale tv-sendenet samt gøre den kombinerede digitale børne- og historiekanal til to selvstændige kanaler. Og nu gør Kenneth Plummer klar til at opgradere både børne- og historiekanalen samt lancere en helt tredje tv-kanal oveni.

»Vi arbejder på at udvikle historiekanalen, så den får et betydeligt større kultur-islæt. En af de ting, jeg gerne vil løfte sløret for i dag, er, at vi kommer til at transmittere rigtigt mange af vores torsdagskoncerter fra den nye koncertsal på den nye historie-kulturkanal. I det hele taget skal den nye historie-kulturkanal sikre, at vi får endnu flere kulturtilbud på tv. Og vi kommer til at fokusere bredt på de forskellige kulturgenrer,« siger han.

Endvidere vil børnekanalen blive mere omfattende, så det bliver en kombineret børne- og ungdomskanal.

Af hensyn til konkurrencen fra de øvrige tv-stationer er Kenneth Plummer tilbageholdende med at gå i detaljer med, hvad den ny nichekanal skal indeholde. Han understreger dog, at DR i stigende grad vil og skal satse på det unikke.

»En af de ting, vi fokuserer meget på i DR, er at tilbyde det, som man ikke kan få andre steder.«

Niels Breining, der er adm. direktør for kabel-tv-giganten YouSee med 1,4 mio. kunder, hilser Plummers planer velkomne. Vel at mærke, hvis DR vælger den rigtige tv-kanal.
»Det fornuftige vil være en HD-kanal – altså High Definition. Det er der brug for. Og det burde der efterhånden være indhold nok til, for DR har i forvejen noget indhold, som er værdigt til HD tv,« siger Niels Breining.

DR optager allerede flere af sine nye programmer i HD-kvalitet, og DR Byen er indrettet med et særligt kraftigt datanet beregnet til at producere i HD.
»Hvis de kommer med sådan en kanal, så bliver vi glade. Men alle andre former for kanaler er der ikke brug for. Der efterspørger vi ikke noget nu,« siger Niels Breining, der senest i juni måned meget klart afviste TV 2s hedeste drømme om nye kanaler og en gang for alle sagde nej til TV 2s strategi.
»Når det gælder DR, så vil der være meget logik i, at de fremrykker planerne for en HD-kanal. Det ser vi også public service-stationerne gøre i andre lande,« siger han.

Tidligere har DRs ledelse dog sagt, at de først i 2012 ville lancere HD tv. Men med den seneste aftale om det digitale sendenet har DR fået tildelt endnu en sendefrekvens, som altså giver plads til yderligere public service-kanaler og/eller en HD tv-kanal.

Hvad DR vælger, afgøres sandsynligvis i starten af næste år, lyder det fra Plummer.
»Men vi kan rykke hurtigt, hvis det skal være. Vi behøver ikke beslutte os lang tid i forvejen,« siger DRs generaldirektør, der ville ønske, han havde samme muligheder som eksempelvis i England, hvor Sky så sent som i går meddelte, at man vil lancere hele to kultur- og kunstkanaler – SkyARTS 1 og SkyARTS 2.
»Der kan man godt være misundelig på de store lande, fordi de har et helt andet grundlag for nichekanaler end på dansk grund,« siger Kenneth Plummer.

Med den ny tv-kanal vil DR i 2010 i alt have seks tv-kanaler: DR1, DR2, DR Update, Børne- og ungdomskanalen, Historie- og kulturkanalen og så endelig den ny endnu ikke fastlagte nichekanal.

(opdateret)

0 Kommentarer